Fotbal: Piţurcă - Keşeru e unul dintre atacanţii în formă, să vedem cum reacţionează la naţională

Atacantul Claudiu Keşeru, de la Angers, este una din surprizele selecţionerului Victor Piţurcă pentru meciurile cu Ungaria şi Olanda, dar va trebui să demonstreze că este o soluţie în atacul tricolorilor.

Claudiu Keşeru a marcat în acest sezon 17 goluri pentru Angers, locul 5 în Ligue 2, care luptă pentru promovare.

"Keşeru este unul dintre atacanţii în formă, a marcat atâtea goluri în liga a 2-a franceză, unde e foarte greu de marcat. Am văzut aproape toate meciurile pe care le-a disputat, dar să vedem cum reacţionează la naţională. E pentru prima dată convocat, mai ales la meciuri oficiale. Îl voi vedea la antrenament cum va reacţiona. Pentru a marca goluri, trebuie să ai calităţi, nu poţi marca aşa la întâmplare", a declarat selecţionerul.

Piţurcă admite că Adrian Mutu nu este încă în cea mai bună formă a sa, dar speră că va fi util naţionalei. "Mutu nu e la parametrii cu care eram obişnuiţi, e foarte clar lucrul acesta. A fost şi accidentat 3 săptămâni, însă a revenit şi a jucat 2 meciuri titular. La un meci de asemenea importanţă, concentrarea trebui să fie foarte mare şi să treci peste momentele dificile care există într-un joc", a subliniat selecţionerul.

Antrenorul tricolorilor a apreciat că ungurii sunt foarte periculoşi când intră în posesia mingii şi au arătat că ştiu să gestioneze meciurile, aşa cum au făcut cu Turcia: "Trebuie să fim foarte circumspecţi, pentru că ungurii sunt foarte periculoşi. Au fost conduşi de turci cu 1-0, au revenit şi au câştigat cu 3-1, asta spune foarte mult despre forţa lor de joc. Ei practică un fotbal de uzură, se apără poziţional şi sunt extrem de periculoşi când intră în posesia mingii. Nu vreau să dăm alte conotaţii acestui joc, e numai un joc de fotbal. Trebuie să ne respectăm vecinii, aşa cum cred că şi ei ne respectă. Sper ca cel mai bun să învingă vineri seara".

Absenţa lui Daniel Niculae, de la Kuban Krasnodar, era previzibilă, susţine Piţurcă, din cauza faptului că a jucat prea puţin la fosta echipă a lui Dan Petrescu. "Sunt alţi jucători pe postul lui. A apărut eronat în presă că s-ar fi întâmplat ce s-a întâmplat acum câtva timp. Niculae ştia foarte clar că dacă nu se va accidenta unul dintre atacanţii convocaţi nu va face parte din lot. El nu a jucat de o foarte lungă perioadă de timp. În tur nu a jucat aproape deloc. Abia acum, după ce a plecat Dan Petrescu, din ce am vorbit cu el, antrenorul se bazează pe el, a fost în lot, şi a intrat câteva minute în ultimul joc cu Dinamo Moscova", a declarat selecţionerul.

Piţurcă s-a gândit şi la convocarea stelistului Iasmin Latovlevici, dar are deja jucători de valoare pe postul de fundaş stânga. "La Latovlevici m-am gândit, am analizat, dar pe postul lui e Ştefan Radu şi Raţ, asta e singura problemă. Variantele pe dreapta sunt Tamaş şi Luchin. Ei au fost chemaţi pentru aceste două jocuri să joace pe acest post", a explicat Piţurcă.

România va juca pe 22 martie cu Ungaria, la Budapesta, pe stadionul "Puskas Ferenc" (21,30, ora României), cu porţile închise, iar pe 26 martie cu Olanda, pe "Amsterdam Arena" (21,30).