Fotbal: Rusescu (Steaua) - Cu Rio Ave vor fi două meciuri deschise, captivante, cu multe goluri

Atacantul român Raul Rusescu.
Atacantul român Raul Rusescu. (Jens Nørgaard Larsen / AFP / Getty Images)

Atacantul stelist Raul Rusescu apreciază, într-un interviu pentru uefa.com, că meciurile cu formaţia lusitană Rio Ave, programate în Grupa J a Europa League, se anunţă deschise, captivante, în care ar trebui să se înscrie multe goluri.

Rusescu, 26 ani, socoteşte dubla cu Rio Ave ca momentul potrivit unui soi de revanşă personală, după eşecurile din faţa acestei echipe pe când juca la SC Braga, unde fusese împrumutat de Sevilla.

''Am fost fericit la Braga, dar sincer nu ştiu ce se va întâmpla când împrumutul meu se va încheia în vara lui 2015. Steaua are prima opţiune, dar este prea devreme să vorbesc despre asta şi despre viitorul meu. Acum, aceste meciuri cu Rio Ave sunt o şansă pentru a obţine o revanşă. Rio Ave ne-a eliminat din două semifinale în primăvara trecută, din Cupa Portugaliei şi din Cupa Ligii Portugaliei, iar eu am jucat în toate cele trei meciuri'', a declarat Rusescu, care a marcat în meciul de campionat, încheiat însă cu 1-1.

Internaţionalul român consideră că Rio Ave rămâne un adversar periculos, chiar dacă a pierdut primele două meciuri în Europa League: ''Cel mai important lucru este că le place să aibă posesia mingii. Chiar dacă au pierdut două meciuri în Europa League, au o echipă bună şi trebuie să-i luăm în serios. Şi pentru noi şi pentru ei, aceste două meciuri sunt cruciale. Ei joacă pentru supravieţuire, în timp ce două victorii pentru noi ne pot aduce cu siguranţă calificarea''.

Stelistul anticipează meciuri spectaculoase, cu multe goluri: ''Vor fi două meciuri deschise, captivante, în care ar trebui să se înscrie multe goluri. Cel mai important lucru pentru noi este să ne impunem jocul, pentru că avem jucători care pot face diferenţa. Dar este important să ne înţelegem adversarii''.

Rusescu pare să revină la forma care a determinat Sevilla să-l cumpere în vara lui 2013, marcând 5 goluri în 13 meciuri de campionat şi 3 în cele două apariţii din Europa League. La care se adaugă şi golul cu Ungaria, din preliminariile EURO 2016.