Fotbal: Steaua - Ludogoreţ Razgrad 1-0, în manşa întâi a play-off-ului Ligii Campionilor

FC Steaua Bucureşti logo - wallpaper oficial.
FC Steaua Bucureşti logo - wallpaper oficial. (www.steauafc.com)

Campioana României, Steaua Bucureşti, a învins cu scorul de 1-0 (0-0) echipa bulgară Ludogoreţ Razgrad, într-o partidă din cadrul primei manşe a play-off-ului Ligii Campionilor la fotbal, disputată marţi seara pe Arena Naţională din Capitală.

Unicul gol al întâlnirii a fost marcat de Alex Chipciu, în minutul 88, acelaşi jucător ratând şi o lovitură de la 11 m, în prima repriză (min.35).

Ambele echipe au început meciul în forţă, renunţând la obişnuita tatonare, iar steliştii au fost cei care au ratat prima mare ocazie, prin Chipciu, care a şutat la câţiva centimetri peste transversală, din afara careului, în minutul 4. Bulgarii nu au părut deloc timoraţi de jocul agresiv al roş-albaştrilor şi au ameninţat la rândul lor poarta Stelei, Arlauskis fiind nevoit să intervină de câteva ori, inclusiv la marginea careului, pentru a îndepărta pericolul. Sukala le-a dat emoţii bulgarilor în minutul 12, însă mingea trimisă de el cu capul, la o lovitură de colţ, a trecut pe lângă poarta lui Stoianov.

Steaua a continuat să pună presiune asupra oaspeţilor, dar ocaziile create au fost irosite ca urmare a nesincronizărilor în apropierea careului advers sau a lipsei de concentrare la ultima execuţie, cum a fost cazul lui Sânmărtean, în minutul 19. Bulgarii au încercat la rândul lor să surprindă Steaua pe contraatac, însă defensiva campioanei României şi-a făcut datoria de fiecare dată.

Steliştii puteau deschide scorul în minutul 35, însă Chipciu a ratat lovitura de la 11 m acordată de arbitru în urma unui fault în careu asupra lui Sânmărtean. După această mare ratare a elevilor lui Gâlcă, jocul a crescut în intensitate, iar ocaziile au început să se succeadă la ambele porţi, cea mai mare fiind ratată de acelaşi Chipciu, al cărui şut din interiorul careului a fost respins de Stoianov, cu câteva secunde înainte ca arbitrul să fluiere finalul primei reprize.

După pauză, ostilităţile au continuat în aceeaşi notă, cu Steaua la timonă, forţând deschiderea scorului şi bulgarii încercând să dea lovitura pe contre, aşa cum a fost cazul în minutul 48, când Alexandrov a trimis balonul în bară.

Lucian Sânmărtean a ratat o nouă mare ocazie pentru roş-albaştri în minutul 53, însă şutul său plasat, după o pătrundere în careu, nu a nimerit spaţiul porţii bulgare.

Intrarea golgheterului Claudiu Keşeru, în minutul 57, a vitalizat ofensiva Stelei, dar şi contraatacurile oaspeţilor au devenit mai tăioase, iar intervenţiile acestora la minge tot mai dure. În minutul 68, Ludogoreţ a ratat o mare ocazie de a marca, însă mingea trimisă cu capul de Marcelinho, din marginea careului mic, a trecut peste transversala porţii lui Arlauskis.

Forcingul de final al Stelei a adus şi golul izbăvitor, marcat în minutul 88 de Alex Chipciu, care s-a revanşat astfel după penalty-ul ratat în prima repriză. Golul a fost precedat de mai multe ocazii pe care elevii lui Gâlcă şi le-au creat la poarta bulgară, cea mai clară fiind cea a lui Keşeru, din minutul 84, când atacantul stelist a trimis balonul milimetric pe lângă poartă, din lovitură liberă.

Steaua a făcut, astfel, un pas important către cea de-a doua sa calificare consecutivă în grupele UEFA Champions League, pe care urmează să o valideze pe 27 august, cu ocazia meciului retur din Bulgaria.

Steaua Bucureşti — Ludogoreţ Razgrad 0-0
Bucureşti, Arena Naţională, 45.000 de spectatori.
Liga Campionilor — play-off (prima manşă)

Au evoluat echipele:
Steaua: 24. Giedrius Arlauskis — 2. Cornel Râpă, 4. Lukasz Szukala, 33. Fernando Varela, 14. Iasmin Latovlevici — 11. Andrei Prepeliţă (căpitan), 21. Nicardo Breeveld, 77. Adrian Popa (9. Gabriel Iancu, min.83), 12. Nicolae Stanciu (28. Claudiu Keşeru, min.57), 18. Lucian Sânmărtean (8. Lucian Filip, min.90) — 7. Alexandru Chipciu. Antrenor: Constantin Gâlcă.
Rezerve neutilizate: 95. Valentin Cojocaru — 97. Robert Vâlceanu, 13. Alin Toşca, 22. Paul Pîrvulescu.

Ludogoreţ: 21. Vladislav Stoianov — 80. Junior Caicara, 55. Georgi Terziev 27. Cosmin Moţi, 25. Iordan Minev — 18. Svetoslav Diakov (căpitan), 23. Hristo Zlatinski (8. Fabio Espinho, min.46), 93. Virgil Misidjan, 7. Mihail Aleksandrov, 84. Marcelinho (12. Anicet Abel, min.85) — 99. Hamza Younes. Antrenor: Gheorghi Dermendjiev.
Rezerve neutilizate: 91. Ivan Cvorovic — 15. Aleksandar Aleksandrov, 17. Dani Abalo, 11. Juninho Quixadá, 9. Roman Bezjak.

Arbitru: Felix Brych (Germania), arbitri asistenţi: Mark Borsch, Markus Hacker, arbitri adiţionali: Marco Fritz, Bastian Dankert, arbitru de rezervă: Tobias Christ (toţi Germania).
Delegat UEFA: Dusan Tittel (Slovacia), observator UEFA pentru arbitri: Manuel Lopez Fernandez (Spania).
Cartonaşe galbene: Junior Caicara (min.26), Alex Chipciu (min.35), Hamza Younes (min.62)

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Sport