Fotbal. Vlad Chiricheş, cel mai bine plătit român în campionatul Italiei

Internaţionalul român, legitimat la Napoli, este - potrivit cotidianului 'Gazzetta dello Sport' - cel mai bine plătit sportiv român din Serie A (1,7 milioane de euro).
Internaţionalul român Vlad Chiricheş.
Internaţionalul român Vlad Chiricheş. (CALCIO SQUARE/twitter)

Cel mai mare cotidian sportiv din Italia, ''Gazzetta dello Sport'', a făcut un clasament cu cei mai bine plătiţi fotbalişti din campionatul Italiei, astfel, în urma acestei analize a reieşit că fundaşul român Vlad Chiricheş, care evoluează din 2015 la Napoli, are cel mai mare salariu în comparaţie cu ceilalţi conaţionali care activează în Serie A.

Chiricheş care are contract cu gruparea italiană până în 2020, are un venit anual de 1,7 milioane de euro.

Al doilea român este jucătorul lui Lazio, Ştefan Radu (fundaş - 30 de ani) care primeşte numai puţin de 1,4 milioane euro pe an. La fel ca Chiricheş, acesta este legat de club până în 2020.

Un alt internaţional, goalkeerper-ul veteran Bogdan Lobonţ (39 de ani) - AS Roma, este plătit cu 400.000 de euro pe sezon, el având contract până în vara viitoare.

Alţi fotbalişti români din campionatul italian:

Adrian Stoian legitimat la Crotone primeşte 280.000 de euro - are contract valabil până în 2018, în timp ce George Puşcaş de la acelaşi club, primeşte 150.000 de euro pe an, iar înţelegerea îi expiră vara viitoare.

Ianis Hagi, care are contract cu Fiorentina până în 2021, primeşte 100.000 de euro pe an, fiind al 25-lea salariu ca valoare din lotul echipei viola.

Cele mai mari salarii din Serie A:

Fundaşul Leonardo Bonucci (AC Milan) şi atacantul Gonzalo Higuain (Juventus), cu 7,5 milioane euro, urmaţi în această ierarhie de Paulo Dybala (Juventus), 7 milioane, Gianluigi Donnarumma (AC Milan), Douglas Costa (Juventus), 6 milioane fiecare, Gianluigi Buffon, Miralem Pjanic (ambii Juventus), Mauro Icardi (Inter Milano), Edin Dzeko (AS Roma), câte 4,5 milioane, etc.

La antrenori, Massimiliano Allegri (Juventus) se bucură de cel mai mare salariu - 7 milioane, el fiind urmat de Luciano Spalletti (Inter), 4 milioane, Vincenzo Montella (Milan), 3 milioane, Eusebio Di Francesco (AS Roma), Sinişa Mihajlovic (Torino), 1,5 milioane euro, etc.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport