FOTE Braşov 2013, superior ediţiei din Austria şi Liechtenstein, potrivit COSR

(Daniel Kopatsch / Getty Images)

Ediţia de iarnă a Festivalului Olimpic al Tineretul European, organizată în acest an de Vorarlberg (Austria) şi Liechtenstein, nu a atins nivelul FOTE Braşov 2013, considerată în continuare cea mai reuşita ediţie a competiţiei de până acum, afirmă COSR.

''Din punct de vedere organizatoric, condiţiile oferite de gazdele ediţiei de iarnă din acest an sunt bune, copiii se simt bine, iar atmosfera este foarte plăcută. Distanţele dintre bazele sportive unde se desfăşoară întrecerile şi locurile de cazare sunt însă exagerat de mari. La Braşov totul a fost mult mai compact, iar acest lucru a contat enorm, FOTE 2013 fiind folosit în continuare ca etalon de top al acestei competiţii'', a spus Ioan Dobrescu, secretarul general al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, citat de site-ul COSR.

Dobrescu s-a referit şi la rezultatele înregistrate de sportivii români în Austria şi Liechtenstein, unde se află alături de delegaţia ţării noastre: ''Se poate spune că această generaţie de copii promite în perspectiva competiţiilor viitoare. Locul cinci obţinut la sărituri cu schiurile demonstrează importanţa investiţiilor în infrastructură, în general, şi la această disciplină în special''.

Tânărul Nicolae Sorin Mitrofan a reuşit, marţi, Montafon Nordic Sport Centre din Austria, cel mai bun rezultat din istoria participărilor României la ediţiile de iarnă ale Festivalului Olimpic al Tineretului European în competiţia de sărituri cu schiurile, locul 5 la la trambulina HS 108 m.