Franţa: Sute de mii protestează împotriva creşterii preţurilor la carburanţi. Un mort, peste 400 de răniţi

Un manifestant este reţinut de poliţişti în Paris, 17 noiembrie 2018
Un manifestant este reţinut de poliţişti în Paris, 17 noiembrie 2018 (Stephane De Sakutin/AFP/Getty Images)

Pe când cel mai tânăr lider al Franţei de la Napoleon încoace observă cum ratingul său de popularitate scade tot mai mult, cetăţenii ţării sunt tot mai îngrijoraţi de valul nesfârşit de gafe, scandaluri şi alegeri politice.

În cea mai recentă manifestare a revoltei publice care zguduie republica, o persoană a murit şi peste 400 au fost rănite în timpul protestelor ce au avut loc sâmbătă pe străzile mai multor oraşe din Franţa. Protestele, la care au participat peste 280.000 de persoane, potrivit Ministerului francez de Interne, au urmărit să transmită un mesaj împotriva controversatei decizii a preşedintelui Emmanuel Macron de a creşte taxele la carburanţi.

Victima a fost o femeie care a fost lovită în Savoia de o maşină, după ce şoferiţa aparent a intrat în panică, a susţinut ministrul francez de Interne, Christophe Castaner.

Poliţia franceză a folosit gaze lacrimogene pentru a opri manifestanţii pe bulevardul Champs-Elysees. Manifestanţii au blocat căile rutiere şi accesul la benzinării.

Aproximativ 3.500 de persoane au rămas mobilizate în noaptea de sâmbătă spre duminică ”în 87 de locuri”, potrivit adevărul.ro.