Franţa: Zeci de răniţi în violenţele din tabăra de migranţi din Calais

Un conflict violent a avut loc într-o tabără de migranţi în oraşul francez Calais, între câteva sute de migranţi din Afganistan şi Sudan, soldat cu cel puţin 40 de răniţi.
Tabăra de refugiaţi din oraşul francez Calais.
Tabăra de refugiaţi din oraşul francez Calais. (Captură Foto)

Procurorii au deschis o investigaţie în urma unei încăierări ample într-o tabără de refugiaţi din nordul Franţei, au declarat vineri autorităţile.

Conflictul a izbucnit joi în tabăra din Calais, numită şi Jungla, şi au fost implicaţi între 200 şi 300 de refugiaţi afgani şi sudanezi.

Un total de 40 de persoane au fost rănite, dintre care 33 migranţi, doi ofiţeri de poliţie şi cinci lucrători umanitari.

Trei persoane au fost grav rănite, iar o persoană a fost înjunghiată, a declarat oficialul local Fabienne Buccio. Una dintre persoanele grav rănite este o tânără lucrătoare umanitară din grupul La Vie Active, care conduce centrul de ajutoare Jules-Ferry.

Bătaia a izbucnit în timpul distribuirii hranei în centrul taberei, dar cauza exactă încă nu a fost depistată.

Peste 200 de ofiţeri de poliţie au fost trimişi în tabără, împreună cu 70 de pompieri şi 11 ambulanţe.

În tabăra nordică locuiesc între 4.000 şi 5.000 de persoane în adăposturi improvizate, sperând că vor putea trece Canalul Mânecii pentru a ajunge în Marea Britanie.

Ministerul francez de Interne a încurajat migranţii să ceară azil în Franţa şi să se mute în alte zone ale ţării unde sunt condiţii mai bune. Totuşi, numărul de persoane din tabără a crescut în săptămânile trecute.

În luna februarie, autorităţile franceze au folosit gaze lacrimogene pentru a dispersa migranţii, îar poliţia a demontat o parte a taberei cu scopul de a-i forţa pe aceştia să plece.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe