FRJ MediaSind: „Greva generală, singura soluţie pentru recâştigarea demnităţii salariatului TVR”

Sigla.
Sigla. (Televiziunea Romana)

Comitetul Executiv al Federaţiei Române a Jurnaliştilor MediaSind îşi exprimă îngrijorarea faţă de hotărârea Consiliului de Administraţie al Societăţii Române de Televiziune SRTV de a micşora timpul de muncă şi salariile angajaţilor din această instituţie de presă cu 20% şi opinează că singura cale de soluţionare a crizei de la TVR este declanşarea unei greve generale.

„Decizia conducerii SRTV, menită, de fapt, să salveze mandatul administraţiei Stelian Tănase şi nu instituţia, este o hotărâre abuzivă şi discreţionară, fiind luată fără consultarea partenerilor sociali, o hotărâre discriminatorie întrucât nu se aplică tuturor salariaţilor instituţiei şi, nu în ultimul rând, o hotărâre imorală deoarece, pentru managementul defectuos, sunt obligaţi să plătească angajaţii şi nu cei care au condus instituţia în ultimii ani de zile", opinează reprezentaţii FRJ MediaSind, potrivit unui comunicat de presă remis Epoch Times.

Nu în ultimul rând, sindicaliştii reamintesc că „situaţia de criză prin care trece TVR a fost generată de clasa politică care a numit la conducerea Televiziunii Naţionale, pe criterii de clientelism, tot felul de politruci neprofesionişti care au jefuit instituţia, transformând-o într-o anexă a Puterii".

În consecinţă, Comitetul Executiv al FRJ MediaSind, consideră că singura cale de urmat, în acest ultim ceas, pentru recâştigarea demnităţii şi a drepturilor pierdute, o constituie finalizarea etapelor legale ale conflictului colectiv de muncă, prin declanşarea grevei generale pe termen nelimitat.

În cel mai scurt timp, apelând eventual la sprijin internaţional, trebuie începute negocierile cu conducerea Parlamentului pentru dezamorsarea conflictului, mai adaugă sindicaliştii.

De asemenea, Comitetul Executiv al FRJ mediasind solicită Direcţiei Naţionale Anticorupţie să demareze, în regim de urgenţă, anchetarea acuzaţiilor de corupţie şi de management fraudulos aduse conducerilor SRTV în ultimele rapoarte de control ale Curţii de Conturi.

„În calitate de membră a Federaţiei Cultură şi Mass-Media FAIR-mediasind, a Federaţiei Internaţionale a Jurnaliştilor şi a Federaţiei Europene a Jurnaliştilor, FRJ mediasind va întreprinde pe plan intern şi internaţional toate demersurile necesare pentru ca statul român să respecte angajamentele pe care şi le-a asumat privind susţinerea instituţiilor publice de media şi pentru garantarea libertăţii de exprimare.”, concluzionează reprezentanţii sindicatului.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne