Frumuseţe de la farmacie. Ieftin şi eficient!

Aspirină
Aspirină (Facebook)

Puţine femei ajung să-şi cumpere cremele, loţiunile sau alte produse de îngrijire a pielii din farmacii. Majoritatea îşi procură cosmeticele în ambalaje originale din magazine specializate. Cu toate acestea, printre multitudinea de preparate medicamentoase expuse în reţeaua actuală de farmacii, putem găsi produse care, după eficienţă, nu sunt mai prejos decât cosmeticele scumpe.

Vă recomandăm câteva preparate farmaceutice din care putem obţine remedii simple, dar foarte eficace de îngrijire a tenului şi a părului.

Uleiul de ricin

Ce fată nu visează să aibă gene lungi şi dese şi un păr lung şi sănătos? Uleiul de ricin comercializat în practic fiecare farmacie, pare să fie o soluţie ideală în acest sens. Folosirea regulată a uleiului de ricin permite obţinerea unui păr fin şi mătăsos, fără mare efort şi cheltuieli suplimentare. Un alt remediu sigur şi cu efecte vizibile pentru sănătatea părului este vitamina C sub formă de praf. Preparatul trebuie dizolvat în şampon, pe care îl vom folosi ulterior pentru spălarea părului.

Pudra pentru bebeluşi

O alternativă simplă de folosire a şamponului uscat pentru îngrijirea părului este pudra pentru bebeluşi, care există, de asemenea, în toate farmaciile. Pudra poate fi folosită atunci când nu avem posibilitate să spălăm, uscăm şi să ne aranjăm părul. Pentru un efect şi mai bun putem să adăugăm puţin talc în pudra pentru bebeluşi.

Aspirina

Folosirea o dată de săptămână a soluţiei exfoliante pe bază de aspirină permite pielii să se regenereze uşor şi rapid. Pentru prepararea produsului, trebuie să înmuiem o pastilă de aspirină în apă, să adăugăm o linguriţă de miere, să amestecăm bine. Aplicăm produsul pe faţă, masăm uşor şi clătim cu apă. Această procedură elimină roşeaţa şi uniformizează epiderma.

Retinolul

Unguentul pe bază de retinol este un remediu eficient împotriva acneei. Are multiple efecte benefice asupra tenului: eliberează porii blocaţi, elimină petele pigmentare, neutralizează roşeaţa şi ameliorează starea epidermei.

Lemnul dulce

Lemnul dulce este un aliat important în combaterea îmbătrânirii. Se recomandă spălarea feţei cu infuzia preparată din rădăcină de lemn dulce – iată un tratament 100 % naturist care ne protejează foarte bine pielea.

Soluţia de Romazulan

Un alt mijloc de menţinere a sănătăţii pielii şi a părului este soluţia de Romazulan. Preparatul conţine extract de muşeţel şi uleiuri esenţiale şi poate fi adăugat în creme, şampon, balsam sau chiar în cada de baie, pentru a beneficia la maxim de efectele sale cosmetice miraculoase.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură