Fukushima: Sistemul de răcire al unui reactor s-a oprit după ultimul cutremur ce a lovit Japonia

Sistemul de răcire al reactorului nr. 3 al centralei nucleare de la Fukushima a încetat să circule apa după cutremurul de magnitudine 6,9 care a lovit Japonia. TEPCO a declarat că a reuşit să repornească sistemul la aproximativ 90 de minute după blocarea acestuia.
Centrala nucleară Fukushima Daiichi, în Japonia.
Centrala nucleară Fukushima Daiichi, în Japonia. (Captură Foto)

Sistemul de răcire care serveşte reactorul 3 al centralei nu a fost capabil să circule apa pentru a răci combustibilul nuclear din cauza unei pompe rupte, conform Agenţiei de Reglementare Nucleară.

Temperatura din bazin a crescut la 28,7 grade Celsius. Durează până la 7 zile pentru ca temperaturile să crească la 65 de grade, care este limita superioară de funcţionare, a declarat Agenţia Naţională Nucleară a Japoniei.

Primul val de tsunami care a lovit ţărmul avea o înălţime de aproximativ un metru, iar al doilea nu era prea înalt, conform TEPCO. Nu au existat pagube fizice majore la centralele nucleare nipone, a raportat NHK.

Seismul iniţial de 6,9 magnitudine a lovit la ora 5:59 a.m. JST, la o adâncime de 25 km, conform Agenţiei nipone de Meteorologie. Cel puţin şapte replici au urmat ulterior. Puternicul cutremur a determinat oficialii să emită un avertisment de tsunami şi să ceară evacuarea zonelor apropiate de ţărm.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură