Fulgerele fac victime în Europa. Copii şi adulţi răniţi în Franţa şi Germania

Zeci de persoane au fost lovite de fulgere sâmbătă în Franţa şi în Germania, unii dintre cei afectaţi ajungând în spital în stare gravă.
(photos.com)

Opt copii şi trei adulţi au fost loviţi sâmbătă de fulger în parcul Monceau, din nord vestul Parisului, viaţa a cel puţin patru persoane fiind pusă în pericol, relatează Indepedent.

Potrivit lui Erin Moulin, purtător de cuvânt al pompierilor din capitala Franţei, 11 persoane, din care 8 copii au fost lovite de fulger.

Copiii, cu vârste între 7 şi 14 ani veniseră în parc la celebrarea unei zile de naştere şi s-au adăpostit sub copac când a început furtuna. Copacul a fost lovit de fulger în jurul orei 15.30, ora locală.

Serviciul meteo francez emisese alertă portocalie pentru 19 regiuni din Franţa în cursul zilei din sâmbătă, dar nu şi pentru regiunea pariziană Île-de-France. Potrivit Primariei din Paris, fulgerul a fost brusc şi imprevizibil.

De asemenea, un teren de fotbal din vestul Germaniei a fost lovit de fulger la finalul unui meci de juniori, incidentul soldându-se cu 35 de răniţi, dintre care trei răniţi grav, a relatat agenţia germană DPA, preluată de Mediafax.

Incidentul a avut loc la Hoppstadten, în landul Renania-Palatinat. Fulgerul l-a lovit direct pe arbitrul meciului, acesta fiind transportat de urgenţă la spital cu elicopterul. Alţi doi adulţi au suferit de asemenea răni grave.

Alte 32 de persoane, între care 30 de copii cu vârste între 9 şi 11 ani şi doi adulţi, au fost rănite uşor şi transportate la spital pentru a fi examinate

Potrivit martorilor, în momentul în care a lovit fulgerul, nici nu ploua şi nici nu era înnorat, a precizat un purtător de cuvânt al poliţiei pentru DPA.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe