Funcţionarii publici intră joi în grevă generală de o zi

Funcţionară într-o instituţie de stat.
Funcţionară într-o instituţie de stat. (Epoch Times România)

Funcţionarii din administraţia publică locală, afiliaţi la Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie (FNSA), vor intra, joi, în grevă generală de o zi, relatează Gândul.info.

Potrivit secretarului general al FNSA, Bogdan Şchiop, acţiunea de protest este declanşată de nepăsarea şi dezinteresul manifestate de Guvern faţă de problemele generate de salarizarea deficitară a angajaţilor din administraţia publică locală.

Potrivit liderului sindical, FNSA a constatat, după trei ani de guvernare Ponta că politicile actualului Guvern cu privire la administraţia publică locală din România nu diferă cu nimic faţă de cele ale guvernelor anterioare, actualul Executiv putând fi considerat “un demn continuator al politicilor prin care se mimează dialogul social”.

În consecinţă, joi, 30 aprilie, FNSA organizează o grevă generală de o zi în administraţia locală, în primării şi consilii judeţene. Bogdan Şchiop a mai precizat că au fost colectate aproape 18.000 de semnături din partea membrilor de sindicat care susţin declanşarea grevei.

Acţiunea de protest va începe la ora 8.00 şi se va încheia la ora 16.00, interval de timp în care activitatea în instituţiile publice va fi întreruptă aproape în totalitate, urmând să fie asigurate doar serviciile de decese şi de plată a amenzilor care trebuie achitate în 24 de ore.

De asemenea, în cursul zilei de joi, în jur de 600 de funcţionari publici vor participa, între orele 10.00 şi 12.00, la un miting în faţa Primăriei Capitalei.

Revendicările funcţionarilor publici afiliaţi FNSA vizează acordarea şi liberalizarea acordării tichetelor de masă sau a normei de hrană pentru toţi salariaţii din administraţia publică începând cu anul 2015 şi majorarea cu 10% a salariilor pentru angajaţii din administraţie, începând din acest an.

FNSA este o federaţie reprezentativă la nivel naţional având circa 40.000 de membri din primării, consilii judeţe şi instituţii subordonate acestora la nivel naţional.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.