Fundaţia Mişcarea Populară cere revocarea de urgenţă a ministrului Varujan Vosganian

Ministerul Economiei, conferinţă de presă susţinută de ministrul Varujan  Vosganian.
Ministerul Economiei, conferinţă de presă susţinută de ministrul Varujan Vosganian. (Epoch Times România)

Fundaţia Mişcarea Populară solicită premierului Victor Ponta să îl revoce de urgenţă pe ministrul Economiei Varujan Vosganian şi să îl înlocuiască cu un om integru, conform comunicatului remis marţi Epoch Times. Această solicitare se face urmare a faptului că luni, Procurorul şef al DIICOT a solicitat avize pentru începerea urmăririi penale împotriva ministrului Varujan Vosganian şi a fostului ministru al economiei Adriean Videanu.

FMP solicită primului-ministru să recurgă de îndată la această măsură, deoarece "imaginea guvernului pe care îl conduce se dovedeşte pe zi ce trece mai murdară", în condiţiile în care, de la începutul guvernării USL, alţi 13 membri ai cabinetului sau aspiranţi proprii au avut probleme de incompatibilitate, conflict de interese sau condamnări penale. FMP îşi exprimă convingerea că România are nevoie de un guvern curat, de oameni integri care pot face politici publice în interesul cetăţenilor şi nu în interesul propriu. Credibilitatea guvernului în ochii cetăţenilor depinde şi de moralitatea membrilor cabinetului, se arată în comunicat.

Totodată, solicită public domnului Adrian Videanu, ţinând cont de condiţiile de integritate şi de principiile propuse de doamna Monica Macovei, care se regăsesc în statutul PDL, să părăsească imediat funcţia de Preşedinte al Organizaţiei Bucureşti a PDL. Îşi exprimă opinia că Dreapta, fie ea reprezentată de PDL, PMP, FC, nu poate recuceri electoratul Capitalei cu oameni asupra cărora planează suspiciunea de corupţie.

Fundaţia Mişcarea Populară subliniază faptul că rămâne consecventă atât valorilor de centru-dreapta precum şi standardelor de integritate morală, pe care le va promova în continuare fără niciun fel de compromis.

Potrivit procurorilor, Varujan Vosganian şi Adriean Videanu, în perioadele când au fost miniştri ai Economiei, au aprobat şi susţinut în Guvern mai multe acte pentru a sprijini interesele financiare ale lui Ioan Niculae şi au folosit unitatea naţională de interes strategic SNGN Romgaz în interesul privat al SC Interagro SA, cauzând un prejudiciu de aproximativ 130 milioane de dolari.

Varujan Vosganian este senator PNL şi a fost ministru al Economiei în perioada decembrie 2006-decembrie 2008, pe când Videanu, care nu deţine momentan funcţii publice, a fost ministru al economiei în perioada decembrie 2008-septembrie 2010.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne