Funeriu, despre cum a reuşit Blaga să-şi salveze cariera politică

Congresul Partidului Mişcarea Populară, 7 iunie 2014, Palatul Parlamentului. În imagine, Daniel Funeriu
Congresul Partidului Mişcarea Populară, 7 iunie 2014, Palatul Parlamentului. În imagine, Daniel Funeriu (Epoch Times România)

Fostul ministru al Educaţiei, Daniel Funeriu, a vorbit despre modul în care preşedintele PDL, Vasile Blaga, şi-a salvat cariera politică în ciuda rezultatelor catastrofale de la europarlamentare şi a dat dovadă de o abilitate politică maximă reuşind să întoarcă situaţia în favoarea lui.

„Vasile Blaga a reuşit un tur de forţă remarcabil în doar un an de preşedinţie PDL: 1) A luat la europarlamentare cu 6% mai puţin decât la parlamentarele din 2012, în „opoziţie” fiind. Record istoric (negativ) din ultimii 14 ani. 2) A dizolvat PDL în PNL”, a declarat Funeriu.

În opinia acestuia, Blaga a reuşit să păcălească opinia publică şi s-a dezis de reformele necesare ţării lăsând impresia că de fapt s-a dezis de preşedintele PMP Elena Udrea.

„De departe însă, a reuşit printr-o abilitate politică de invidiat (nu e ironie) să se dezică total de tot ceea ce înseamnă reformă a României lăsând impresia că de fapt s-a dezis de... Elena Udrea. I-a păstrat în partid (şi exploatat la maxim ca exponenţi ai „reformismului”) pe Cătălin Predoiu şi Monica Macovei: la întrebarea „cum rămâne cu ataşamentul faţă de reforme?” Vasile Blaga, graţie păstrării celor doi, a avut răspunsul: „Macovei şi Predoiu sunt proeminenţi la noi”, a explicat Funeriu.

Fostul ministru susţine că Macovei şi Predoiu, care nu sunt de criticat pentru asta, au primit la schimb ceea ce şi-a dorit fiecare: Monica Macovei europarlamentar şi Cătălin Predoiu posibil candidat la prezidenţiale.

„Nici Macovei şi nici Predoiu nu contează însă în dinamica internă a partidului, singura dinamică care-l interesează pe Vasile Blaga. Aşa cum spuneam: abilitate politică maximă. E rău, e bine? Nu ştiu încă, cert este însă că pentru cei câţiva din jurul lui Vasile Blaga va fi bine în noul partid (dacă se va merge până la capăt). Pentru cei mulţi din partid nu cred că va fi prea roz. Pentru România nu văd plusvaloarea din noul partid”, a concluzionat Funeriu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne