Funeriu propune evaluarea profesorilor cu aceleaşi teste PISA: "Veţi avea o mare surpriză"

Daniel Funeriu
Daniel Funeriu (Epoch Times România)

Fostul ministru al Educaţiei Daniel Funeriu a propus, marţi, într-o postare publicată pe Facebook, ca aceleaşi teste PISA date elevilor să fie date şi profesorilor. Funeriu afirmă că, în acest caz, o evaluare a tuturor profesorilor ar scoate la lumină mari surprize.

„Aşa cum ştiţi, eu sunt mai orientat pe soluţii, nu poveşti. Aşa că propun să fie date aceleaşi teste PISA profesorilor. Veţi avea o mare surpriză. Ar trebui evaluaţi toţi profesorii: celor sub nivel să li se livreze o formare adaptată timp de un an pentru a ajunge la nivel, iar dacă nu reuşesc nici atunci... asta e”, a propus Daniel Funeriu.

Fostul ministru a mai opinat că „în loc de miliarde date oengeurilor de apartament mai bine am face un moment zero al reselecţiei profesorilor”.

„Imbecilizarea adusă de pesedizare a cotropit de multă vreme universităţile iar acum a ajuns la clasă şi schimonoseşte minţile copiilor noştri”, a conchis Funeriu.

Reamintim că România a înregistrat cele mai slabe rezultate din ultimii 9 ani la testele PISA, adică acea evaluare care arată cât de pregătiţi sunt elevii de 15 ani la capitolele matematică, ştiinţe şi citire. Rezultatele la testarea PISA 2018 au fost afişate, marţi, pe site-ul Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE).

Detalii aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne