Furtuna face ravagii în vestul ţării. Opt morţi şi aproape 150 de răniţi

O furtună extrem de violentă a răvăşit Timişoara, Aradul şi Bistriţa Năsăud, ucigând 8 persoane şi rănind 145.
(photos.com)

UPDATE: Opt persoane au fost ucise de furtună şi 145 rănite, arată un ultim bilanţ al IGSU. În Arad a decedat o persoană, în Bistriţa Năsăud două şi în Timişoara, 5.

Furtuna a afectat peste 200 de localităţi, pompierii militari intervenind pentru salvarea a 204 persoane. Circulaţia rutieră a fost afectată temporar din cauza copacilor căzuţi pe 18 drumuri, 12 naţionale şi 6 judeţetene.

* * *

UPDATE: Opt persoane şi-au pierdut viaţa şi 67 au fost rănite în urma furtunii puternice ce a lovit vestul ţării, după ce mai multe panouri publicitare şi câţiva copaci smulşi din rădăcini au căzut peste ele, informează Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).

Până la acest moment sunt înregistrate 8 decese (5 persoane în judeţul Timiş, o persoană la Arad şi două persoane la Bistriţa-Năsăud).

* * *

Două persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte 12 au fost rănite, în urma unei furtuni puternice dezlănţuite duminică la Timişoara, relatează digi24.ro.

Potrivit sursei citate, o femeie a murit la grădina zoologică din oraş, după ce un copac a căzut peste ea, iar un bărbat a fost ucis de un panou publicitar luat de vânt.

Furtuna, extrem de violentă, a durat mai puţin de o oră, însă a făcut ravagii. Rafalele puternice de vânt au atins aproape 100 de km pe oră, au smuls copaci din rădăcini şi au rupt fire de înaltă tensiune, inclusiv ISU Timiş rămânând fără curent.

Vijelia a fost precedată de două zile neobişnuit de calde pentru această perioadă a anului, iar meteorologii transmiseseră o avertizare nowcasting de cod portocaliu de furtună.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură