G4Media: Dragnea vrea să ia Guvernul pe persoană fizică. Elimină şi ultimele piedici din calea avizării proiectelor nocive

Liviu Dragnea are planuri mari, susţin surse din PSD. Pentru ca funcţionarii oneşti să nu se mai poată împotrivi proiectelor ilegale şi/sau toxice, liderul social-democraţilor vrea să schimbe legislaţia pentru a-i elimina pe aceştia din circuitul de adoptare a actelor de guvern.
Liviu Dragnea(Presedinte PSD),
Liviu Dragnea(Presedinte PSD), (Florin Chirila/Epoch Times)

Exasperat de rezistenţa pe care încă o mai opun funcţionarii publici oneşti din diferite ministere unor iniţiative ilegale prost făcute, care contravin legislaţiei europene sau care pur şi simplu sunt contrare intereselor României, Liviu Dragnea vrea să-i elimine pe aceştia din procesul de avizare a actelor guvernului şi să creeze o structură complet obedientă în Executiv, astfel încât să nu mai existe nici o piedică în calea proiectelor sale, au declarat pentru G4Media.ro surse din PSD.

Dragnea a şi enunţat o parte din planul său la emisiunea de marţi de la Antena 3, când a dat vina pentru eşecurile guvernării pe presupuşi sabotori din rândul funcţionarilor.

Concret, liderul PSD îşi doreşte modificarea radicală a Hotărârii de guvern 561 din 2009, care stabileşte circuitul de iniţiere, avizare şi adoptare a oricărui act al guvernului. HG 561/2009 a adoptat ”Regulamentul privind procedurile, la nivelul Guvernului, pentru elaborarea, avizarea şi prezentarea proiectelor de documente de politici publice, a proiectelor de acte normative, precum şi a altor documente, în vederea adoptării/aprobării”.

Astfel, actualele aparate de lucru din ministere care au împiedicat deseori adoptarea unor acte ilegale sau prost făcute de miniştri vor fi scoase din circuit şi înlocuite de o structură nouă la guvern, care să răspundă comenzilor de partid, iar rolul miniştrilor va fi acela de a aviza pur politic iniţiativele, arată sursa citată.

Articolul integral poate fi citit aici