Gabriel Croitoru şi „Muzica Uneşte Europa”- eveniment muzical la Teatrul Elisabeta

Violonistul Gabriel Croitoru
Violonistul Gabriel Croitoru (Virgil Oprina)

,,Teatrul ELISABETA” din Bucureşti găzduieşte prima ediţie a evenimentului cultural-muzical ,,MUZICA UNEŞTE EUROPA”, pe 8 septembrie 2016, începând cu ora 19:00.

Acest proiect reuneşte într-un concert de orchestră tineri muzicieni ai orchestrei ,,Liceului de Artă Konstanz” (Germania) condusă şi pregătită de Sorin Dumitru şi muzicieni din orchestra “Croitoru String Virtuosi”, a cărui creator este Gabriel Croitoru, violonist de talie mondială.

Programul proiectului ,,MUZICA UNEŞTE EUROPA”, care se va desfăşura sub sloganul ,,RENAŞTERE PRIN CULTURĂ” este împărţit în două etape.

În prima etapă, elevii Liceului de Artă din Konstanz vor veni în perioada 6-11 septembrie 2016 şi se vor pregăti alături de artiştii români îndrumaţi de Ioana şi Gabriel Croitoru în vederea concertului de pe scena ,,Teatrului ELISABETA”.

În etapa a doua, tinerii artişti români vor susţine un concert în oraşul Konstanz din Germania în data de 4 decembrie 2016 în incinta Catedralei din oraş.

Din dorinţa de susţinere activă a acestui eveniment, Gabriel Croitoru împreună cu orchestrele reunite, ne vor încânta cu un program ales special pentru această ocazie.

Gabriel Croitoru a dovedit prin performanţele sale că este demn de a cânta pe vioara “Guarnieri del Gesu - Catedrala”, vioară ce a aparţinut lui George Enescu şi care acum se află sub patrimoniul Muzeului Naţional “George Enescu”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură