Gabriela Firea: PSD ar putea accepta să susţină un premier din afara partidului

În acest moment cel mai potrivit pentru a fi prim-ministru al României este Liviu Dragnea, dar este o opţiune personală, a precizat primăriţa Gabriela Firea, care susţine că PSD ar putea accepta inclusiv să susţină un premier din afara partidului după alegeri.
Gabriela Vrânceanu-Firea
Gabriela Vrânceanu-Firea (Florin Chirilă/Epoch Times)

După alegerile parlamentare din iarnă, PSD ar putea accepta să facă parte dintr-un guvern în care funcţia de premier să revină unui om din afara partidului, a declarat, duminică seară, primarul general al Capitalei Gabriela Firea.

"Pentru binele nostru, al României, şi pentru dezvoltarea acestei ţări ar fi potrivit să avem un guvern PSD-ALDE şi dacă doreşte şi UDMR să intre în coaliţia majoritară cu premier din cadrul acestei coaliţii politice, PSD ne-am dori sau ALDE, nu vrem să fim lacomi să se considere că PSD vrea să dea toate funcţiile importante", a declarat Gabriela Firea, citată de Agerpres.

Primăriţa Capitalei a subliniat că partidul pe care îl reprezintă ar putea inclusiv accepta să susţină un premier care să nu fie social-democrat.

"Dacă este un om potrivit pentru această funcţie şi este din rândul aliaţilor noştri, cu siguranţă da, răspunsul este ferm da. (...) În acest moment cel mai potrivit pentru a fi prim-ministru este domnul Liviu Dragnea, dar este o opţiune personală, nu ştiu dacă îşi va dori acest proiect, deocamdată pregătim alegerile parlamentare", a explicat Gabriela Firea.

Întrebată dacă există vreo probabilitate ca PSD să îl sprijine pe Dacian Cioloş în funcţia de prim ministru după alegerile parlamentare, Gabriela Firea a replicat: "Nu ştiam că domnul Cioloş s-a înscris în PSD. Îmi daţi o ştire?".

"Eu ştiam că democraţia spune că partidele se înscriu în alegeri, participă la alegeri generale, parlamentare. Există un rezultat al scrutinului şi partidele fac o majoritate parlamentară care propun preşedintelui un prim-ministru. În forurile de conducere ale PSD până acum s-a afirmat, şi nu văd motive pentru a schimba această decizie.