Gâdea şi Antena 3 pierd procesul cu Kovesi. Obligaţi să-i plătească daune morale

Instanţa a decis că Mihai Gâdea şi Antena 3 trebuie să formuleze public scuze faţă de şefa DNA şi, în plus, să-i plătească daune morale.
Mihai Gâdea
Mihai Gâdea (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Curtea de Apel Ploieşti decis, marţi, că Mihai Gâdea, Bianca Nae, Mugur Ciuvică şi SC Antena 3 SA să-i plătească în solidar şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi, suma de 300.000 de lei reprezentând "prejudiciul cauzat prin încălcarea drepturilor la onoare, demnitate, reputaţie, imagine şi viaţă privată", relatează ziare.com.

Decizia de azi nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs în 30 de zile de la comunicare însă este obligatorie.

De asemenea, instanţa i-a obligat pe Antena 3 SA şi pe realizatorul TV Mihai Gâdea "să formuleze scuze publice reclamantei-pârâte", respectiv să redea, în mod public şi în integralitate, dispozitivul prezentei hotărâri în termen de maxim cinci zile de la data rămânerii definitive a acesteia, după cum urmează:

- Antena 3 SA în cadrul fiecărui buletin informativ al zilei, pe parcursul a trei zile consecutive, precum şi pe platforma online a acesteia;
- Mihai Gâdea în cadrul emisiunii realizate de acesta - "Sinteza Zilei".

Reamintim că, în iunie 2014, şefa DNA a dat în judecată Antena 3 şi mai multe persoane care au acuzat-o, în cadrul unei emisiuni moderate de Gâdea, că a muşamalizat ancheta în dosarul în care se efectuau cercetări faţă de Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, şi Mircea Băsescu.

Articolul integral poate fi citit aici

Reacţia lui Mihai Gâdea

Directorul Atenei 3 s-a declarat şocat de sentinţă şi a anunţat că procesul va fi transformat "într-o bătălie pentru libertatea de exprimare."

„Suntem şocaţi să aflăm aşa ceva. În nicio democraţie din lume şeful unei instituţii de forţă nu dă în judecată jurnalişti pentru că şi-au exercitat dreptul la liberă exprimare. Este şocant. Este limpede ce se întâmplă în aceste zile. Totul este la vedere, după ce v-am luat sediile, acum va luăm şi apartamentele. Cine îşi imaginează că avem 300.000 de lei? Îi aşteptăm să vina să ne ia apartamentele. Vom transforma acest proces într-o bătălie pentru libertatea de exprimare. Ce mesaj se dă? Cine nu este cu diviziile militare dij presă nu are are niciun fel de problema”, a declarat Gadea, citat de aktual24.ro, după ce a aflat că a pierdut procesul cu Kovesi."

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne