Gălăţenii se pregătesc de proteste, nemulţumiţi de autorităţi

Galaţiul se mobilizează pentru protest.
Galaţiul se mobilizează pentru protest. (Ieşim în stradă - Facebook)

Gălăţenii vor ieşi în stradă, sâmbătă, 7 martie, în semn de protest "faţă de incompetenţa autorităţilor locale" în rezolvarea şi gestionarea problemelor oraşului, relatează hotinfo.ro

Sătui de politicieni care se "umanizează" doar în pragul alegerilor, locuitorii urbei de pe malul Dunării anunţă că vor protesta lună de lună în stradă, până când problemele oraşului se vor rezolva.

Redăm textul organizatorilor mitingului, publicat pe pagina de Facebook a evenimentului

“Protest faţă de incompetenţa autorităţilor locale în rezolvarea/administrarea problemelor oraşului nostru.

Schimbările de care are nevoie Galaţiul nu vor veni decât de la oameni de rând, oamenii simpli, oamenii de bună credinţă.

A fost demonstrat în 25 de ani că oamenii înregimentaţi politic nu au făcut nimic spre a schimba în bine viaţa locuitorilor din Galaţi. Din contră.

Politicienii au folosit orice instrument posibil pentru a-şi însuşi puterea efectivă şi pentru a perpetua un sistem corupt, bazat în principal pe traficul de influenţă. În preajma alegerilor se ”umanizează” brusc şi capătă o capacitate uimitoare de empatie.

Subit, grijile oamenilor devin şi ale lor.
Bineînţeles, doar la nivel declarativ.

Singurul lucru pe care nu îl deţin în mod constant este simpatia şi credibilitatea electoratului.

Actualele partide şi reprezentanţii acestora nu ne reprezintă. PSD, PNL, PC, UNPR, PMP sau PPDD sunt în ochii noştri aceeaşi mizerie.

Oamenii de bună credinţă nu se pot asocia cu entităţi politice care se identifică cu corupţia şi în cadrul cărora ar deveni colegi cu cercetaţi penali, infractori dovediţi, foşti şi actuali puşcăriaşi.

”Galaţiul nu te mai vrea” va deveni o comunitate din ce în ce mai mare şi mai puternică doar dacă membrii săi vor înceta să mai gireze actualii oameni politici şi acţiunile acestora.

Protestul de stradă este unul dintre puţinele moduri prin care putem pune presiune pe oamenii politici.

Lunar vom ieşi pe stradă şi ne vom spune îngrijorările, neajunsurile, temerile şi frustrările!", scriu organizatorii protestelor.

Iată şi câteva nemulţumiri ale gălăţenilor postate pe Facebook.

"Restaurantele tip ponton de pe Faleză poluează Dunărea. Cu toţii ştim că majoritatea pontoanelor-restaurant sunt afaceri ale unor feţe politice locale".

”În unităţile medicale din judeţul Galaţi există aparate de imagistică vechi de aproape 50 de ani care sunt încă funcţionale şi autorizate, deşi prezintă grade avansate de uzură.”

Gropile din carosabil: ”Încă puţin şi vor fi mai puţine gropi în Galaţi. Din Galaţi am observat deja încep să se unească între ele. Astfel în loc de 2-3 va fi doar una.”

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră deFacebook