“Gary din Chicago”, aflat în centrul atenţiei la Oscaruri, un recidivist închis pentru tentativă de viol

Pe lângă jena produsă de anunţarea greşită a câştigătorului "La la Land", Gala Oscar de anul acesta mai înregistrează o gafă - pe scenă, adus de Jimmy Kimmel, a ajuns un recidivist închis pentru delicte sexuale, eliberat de numai trei zile.
Gazda spectacolului, Jimmy Kimmel, alături de turistul "Gary din Chicago" în timpul ceremoniei de decernare a Premiilor Oscar.
Gazda spectacolului, Jimmy Kimmel, alături de turistul "Gary din Chicago" în timpul ceremoniei de decernare a Premiilor Oscar. (Kevin Winter/Getty Images)

Bărbatul cunoscut sub numele de “Gary din Chicago” care a fost în centrul atenţiei duminică seara în timpul decernării Premiilor Oscar, este un recidivist care fusese eliberat de trei zile, condamnat la 22 de ani pentru tentativă de viol şi alte infracţiuni.

Gary Alan Coe şi "logodnica" sa, Vickie Vines, au făcut parte dintr-un grup de "turişti" care nu se aşteptau ca Jimmy Kimmel, gazda Galei Oscarurilor, să îi invite în incinta Dolby Theater din Hollywood în timpul ceremoniei.

Coe, în vârstă de 59 de ani, originar din Chicago, s-a prezentat ca fiind “Gary din Chicago". Omul, care purta un hanorac pe care scria “Hollywood” şi îi ţinea geanta logodnicei sale, a ajuns să sărute mâinile mai multor celebrităţi (Halle Berry şi Nicole Kidman printre altele) care stăteau pe rândul din faţă. Denzel Washington s-a umplut şi el de penibil, prefăcându-se că îi cunună pe cei doi, declarându-i soţ şi soţie.

Coe a putut participa la evenimentul decernării premiilor deoarece a fost eliberat dintr-o închisoare din California cu trei zile înainte, după ce ispăşise o pedeapsă de 20 de ani pentru mai multe infracţiuni, raportează DailyMail şi ABC7 Chicago.

Una dintre infracţiuni era de “tentativă de viol prin intimidarea victimei”, pentru care a fost condamnat în octombrie 1994, dezvăluia Daily Mail marţi. Nu este sigur că organizatorii Galei Premiilor Oscar ştiau că acesta a săvârşit infracţiuni.

Coe a primit chiar o pedeapsă pe viaţă în 1997 pentru recidivă, după ce a furat un parfum în valoare de 79 USD din magazinul Robinsons-May din Los Angeles, în seara de Revelion a anului 1996. Pedeapsa a fost atât de severă datorită prevederilor legii “trei condamnări, o iei serios” din acea vreme, conform căreia, dacă o persoană săvârşea a treia infracţiune, primea automat o pedeapsă cu închisoare pe viaţă cu un minim de 25 de ani.

Arhivele închisorii din California denotă că acesta nu se afla în custodie la momentul jafului, conform Daily Mail. Nu este clar de ce nu se afla sub arest.

Condamnarea pentru tentativă de viol ar fi putut fi una dintre infracţiunile care au condus la termenul pe viaţă. Nu este clar care erau condamnările pentru fiecare dintre aceste trei infracţiuni, dar una era asociată cu furtul, conform Daily Mail.

Coe a cunoscut-o pe logodnica sa în închisoare, unde s-a îndreptat spre religie. Cuplul plănuia să se căsătorească vara aceasta, dar Denzel Washington, unul dintre actorii preferaţi ai lui Vines, i-a declarat “soţ şi soţie” imitând o ceremonie matrimonială pe scenă.

Coe declara pentru ABC7 că s-a schimbat foarte mult după ce a petrecut 22 de ani în închisoare.

“Schimbarea este posibilă. Lucrurile nu s-au întâmplat cum mi-aş fi dorit fiind în închisoare 20 de ani, aflat în imposibilitatea de a fi tată sau bunic” afirma acesta. “Ştii ce mi-a spus fiul meu astăzi şi aproape că mi-au dat lacrimile. Mi-a zis că este mândru de mine. Să îmi aud copilul spunând că este mândru de mine înseamnă totul pentru mine”.

Coe şi logodnica acestuia trebuiau să apară în emisiunea "Jimmy Kimmel Live" de lunea aceasta, dar secţiunea a fost anulată, raporta Page Six. Li s-a spus că spectacolul după Oscaruri este supraîncărcat şi nu au reuşit să găsească timpul disponibil pentru a-i încadra în emisiune.

În ciuda faptului că cei doi au fost în centrul atenţiei la decernarea Premiilor Oscar, Gala de anul acesta s-a lovit de un succes scăzut în audienţă şi de paşi greşiţi care au fost comentaţi pe larg.

Gala Oscarurilor a atins duminică seara un număr aproximativ de 32,9 milioane de spectatori, o scădere de patru puncte în audienţă comparativ cu anul precedent, conform Hollywood Reporter.

În timpul decernării premiilor, filmul La La Land a fost anunţat ca primind Premiul Oscar pentru cel mai bun film, când, de fapt Moonlight era câştigătorul. A urmat un moment ciudat pe scenă, urmând ca greşeala să fie explicată publicului şi reparată. Jordan Horowitz, producătorul La La Land, s-a adresat publicului şi a anunţat că a avut loc o greşeală, iar Moonlight era adevăratul câştigător.

Spectacolul a devenit de asemenea politic, anumite celebrităţi facănd referiri la preşedintele Donald Trump şi a politicilor acestuia pe tot parcursul serii.

Kimmel a început prin a face glume pe seama lui Trump în timpul monologului său de deschidere, spunând că decernarea Premiilor Oscar este urmărită pe întregul glob “în mai mult de 225 de ţări care acum ne urăsc”.

Mai apoi a postat un tweet “Hei @realDonaldTrump eşti prezent?” şi “@realDonaldTrump #Merylsayshi” înainte de a ruga publicul să se ridice în picioare şi să îi ofere actriţei “extrem de supraestimată” Meryl Streep un moment prelungit de aplauze pentru cele 20 de nominalizări la Oscar de-a lungul carierei sale, nota Daily Mail.

Se pare că acesta ironiza preşedintele pentru faptul că a numit-o pe Streep “supraestimată” în urma discursului acesteia la Globurile de Aur de luna trecută. Kimmel a încercat apoi să se ia de Ivanka Trump pentru faptul că linia sa de îmbrăcăminte nu a mai fost promovată de lanţul de magazine Nordstrom.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură