Gaşca veselă a lui Sebi Ghiţă. George Maior, şi el în vacanţe cu fostul deputat. Idem Vasile Dîncu

Fost deputat PSD şi fondator al unei reţele de firme care au scos bani grei din contracte cu statul - inclusiv cu SRI - Sebastian Ghiţă s-a plimbat prin vacanţe atât cu Coldea cât şi cu Maior. Asta în timp ce colegul său, Cristian Rizea, se plimba cu generalul Istode.
George Maior
George Maior (Epoch Times România)

Nu doar Florian Coldea s-a plimbat cu Sebastian Ghiţă prin vacanţe luxoase ci şi fostul şef al Serviciului, George Maior, actualmente ambasador al României în SUA. Potrivit unei anchete interne a SRI, Maior (şeful SRI la acel moment) a fost împreună cu Sebastian Ghiţă şi Florian Coldea în vacanţa din Toscana (Italia), a declarat miercuri Adrian Ţuţuianu, şeful comisiei de control SRI din Parlament. Alături de cei trei, în Toscana a fost şi Vasile Dâncu (PSD), relatează Hotnews.

Ţuţuianu a mai precizat că George Maior, directorul SRI la momentul vacanţelor invocate de Sebastian Ghiţă, "a dat anumite explicaţii comisiei de control intern din SRI" şi a adăugat că nu există informaţii despre prezenţa lui George Maior şi în excursia din insulele Seychelles.

Tot miercuri, Ţuţuianu a făcut declaraţii şi pe tema generalului SRI de brigadă Elena Istode, confirmând că aceasta a fost în vacanţe cu familia pesedistului Rizea la Nisa şi Monaco.

"Dna Istode a spus că a locuit pe perioada concediului într-o proprietate care aparţine familiei Rizea. (...) Activităţile au fost raportate SRI în conformitate cu procedurile de lucru. Chiar dacă nu avem o încălcare a legii, avem o problemă de raportare deontologică din partea ofiţerilor de informaţii atunci când sunt prezenţi în activităţi de genul acesta cu membri ai comisiei parlamentare, cu parlamentari etc.", a declarat Ţuţuianu.

Reamintim că tot ieri s-a discutat în comisia parlamentară şi cazul Coldea, Ţuţuianu precizând ulterior că ancheta internă a Serviciului Român de Informaţii a confirmat că acesta a fost în vacanţe cu Sebastian Ghiţă în insulele Seychelles şi în Italia. Coldea ar fi venit cu facturi din care reiese că şi-a plătit singur cheltuielile, însă veridicitatea acestora nu a fost încă verificată.

Cât despre Ghiţă, potrivit SRI, acesta ar fi fost, în perioada 2010 - 2012, o persoană cu "informaţii de interes" pentru securitatea naţională pentru ca, ulterior, să devină membru în comisia pentru controlul SRI.