Gata cu iubirea dintre liberali şi Cioloş. Falcă: Nu-i vom propune şefia PNL

Gheorghe Falcă neagă faptul că liberalii îi vor oferi premierului Cioloş şefia partidului şi confirmă că i s-a propus lui Tăriceanu - aliat de acum tradiţional al PSD - să se ralieze unei coaliţii de centru-dreapta.
Gheorghe Falcă
Gheorghe Falcă (Facebook)

Liberalii nu-i vor propune lui Dacian Cioloş funcţia de preşedinte al formaţiunii, a declarat, la RFI, Gheorghe Falcă, şeful campaniei PNL la alegerile parlamentare, precizând că "domnul Dacian Cioloş nu şi-a dorit o astfel de variantă, de a veni în PNL." Falcă a mai adăugat că în opinia sa realizarea unei coaliţii de centru-dreapta va fi dificilă.

"Domnul Dacian Cioloş nu şi-a dorit o astfel de variantă, de a veni în PNL. Noi i-am oferit domnului Cioloş această variantă de a intra în PNL şi evident de a defila în echipă la alegerile acestea. Nu a fost aşa, dânsul a vrut să rămână la distanţă de campania electorală, a spus că a avut o promisiune cetăţenilor de a nu fi activ în campania electorală şi dânsul şi-a ţinut această promisiune", a declarat Falcă, întrebat dacă liberalii îi vor propune lui Dacian Cioloş funcţia de preşedinte al PNL.

Vorbind despre scenariul realizării unei coaliţii de centru-dreapta, Falca a opinat că şansele transpunerii în practică a unui astfel de deziderat sunt mici:

"Eu cred că după declaraţia domnului Tăriceanu va fi foarte greu să realizezi o coaliţie de centru-dreapta, dar pentru noi, ca partid, direcţia pe care trebuie s-o avem este în a realiza o opoziţie normală în societatea românească. Până la urmă, democraţia este realizată din oameni care au o majoritate şi gestionează administrativ ţara şi legislativ şi o minoritate, care se poate pregăti pentru a deveni majoritară la alte alegeri", a opinat Falcă.

Întrebat dacă PNL i-a propus lui Călin Popescu Tăriceanu postul de preşedinte al formaţiunii, în cazul în care s-ar alătura unei coaliţii de centru-dreapta, Gheorghe Falcă a răspuns:

"Din ce ştiu eu, nu a existat o discuţie directă cu domnul Tăriceanu, în schimb, atunci când am ieşit de la consultări, prin vocea preşedintelui partidului, doamna Raluca Turcan, am propus realizarea unei coaliţii de centru-dreapta".

Reamintim că liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu a susţinut că liberalii i-au făcut oferte peste oferte pentru a se alătura unei "aşa-zise coaliţii de dreapta", ofertele mergând până la a i se oferi şefia partidului.