"Gaura" de 10 miliarde. Iohannis: S-o luăm încet cu anchetele în Parlament. Nu a plecat nimeni cu banii acasă

Ideea unei anchete parlamentare pe tema aşa-zisei "găuri" de 10 miliarde de lei de la buget cauzată de tehnocraţi, comandată de liderul PSD Liviu Dragnea, nu îl încântă prea tare pe preşedintele Klaus Iohannis, care s-a declarat împotriva unui astfel de demers.
Klaus Iohannis
Klaus Iohannis (Eugen Horoiu / Epoch Times România)

Preşedintele Klaus Iohannis a discutat pe scurt, în cadrul unei întâlniri la Palatul Cotroceni, cu premierul Sorin Grindeanu despre aşa-zisa "gaură" de 10 miliarde provocată de tehnocraţi.

"Da, am discutat foarte pe scurt această chestiune. Din motive pe care nu le cunosc, s-a vehiculat iniţial sintagma de gaură la buget, ceea ce nici nu poate fi vorba. Este vorba de o sumă care nu s-a realizat, pur şi simplu, la încasări, din motive pe care vor trebui să le explice alţii, nu eu, cei care au guvernat, dar cert este că nu a plecat nimeni cu banii acasă şi în această etapă e important să se lucreze foarte, foarte serios pe bugetul 2017. Eu am oferit sprijin la nivel de expert pentru această chestiune", a declarat Iohannis.

Întrebat cum i se pare iniţiativa PSD de declanşa o anchetă parlamentară împotriva tehnocraţilor, şeful statului s-a declarat împotriva unui astfel de demers.

"Cred că este bine să o luăm încet cu aceste anchetări din partea Parlamentului. Cred că ar fi foarte bine ca cei care se pricep la aceste chestiuni să facă o analiză foarte serioasă şi să nu se ducă discuţia la nivel de contre politice. Eu sunt convins că cei în cauză vor lămuri aceste chestiuni", a subliniat Iohannis.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne