"Gaura" de 10 miliarde. Iohannis: S-o luăm încet cu anchetele în Parlament. Nu a plecat nimeni cu banii acasă

Ideea unei anchete parlamentare pe tema aşa-zisei "găuri" de 10 miliarde de lei de la buget cauzată de tehnocraţi, comandată de liderul PSD Liviu Dragnea, nu îl încântă prea tare pe preşedintele Klaus Iohannis, care s-a declarat împotriva unui astfel de demers.
Klaus Iohannis
Klaus Iohannis (Eugen Horoiu / Epoch Times România)

Preşedintele Klaus Iohannis a discutat pe scurt, în cadrul unei întâlniri la Palatul Cotroceni, cu premierul Sorin Grindeanu despre aşa-zisa "gaură" de 10 miliarde provocată de tehnocraţi.

"Da, am discutat foarte pe scurt această chestiune. Din motive pe care nu le cunosc, s-a vehiculat iniţial sintagma de gaură la buget, ceea ce nici nu poate fi vorba. Este vorba de o sumă care nu s-a realizat, pur şi simplu, la încasări, din motive pe care vor trebui să le explice alţii, nu eu, cei care au guvernat, dar cert este că nu a plecat nimeni cu banii acasă şi în această etapă e important să se lucreze foarte, foarte serios pe bugetul 2017. Eu am oferit sprijin la nivel de expert pentru această chestiune", a declarat Iohannis.

Întrebat cum i se pare iniţiativa PSD de declanşa o anchetă parlamentară împotriva tehnocraţilor, şeful statului s-a declarat împotriva unui astfel de demers.

"Cred că este bine să o luăm încet cu aceste anchetări din partea Parlamentului. Cred că ar fi foarte bine ca cei care se pricep la aceste chestiuni să facă o analiză foarte serioasă şi să nu se ducă discuţia la nivel de contre politice. Eu sunt convins că cei în cauză vor lămuri aceste chestiuni", a subliniat Iohannis.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne