Gazprom Neft cere guvernului rus ajutor financiar

Vedere generală a sediului de la Moscova al companiei ruse de gaz Gazprom.
Vedere generală a sediului de la Moscova al companiei ruse de gaz Gazprom. (YURI KADOBNOV / AFP / Getty Images)

Gazprom Neft, latura petrolieră a Gazprom (cel mai mare producător de gaze din Rusia şi care este controlată de stat), a cerut guvernului rus ajutoare financiare în valoare de 198 miliarde de ruble (3,3 miliarde USD), a raportat vineri publicaţia Kommersant.

De când Moscova a fost lovită de sancţiunile Occidentale datorită rolului său în criza ucraineană, companiile ruse s-au străduit să strângă fonduri deoarece pieţele vestice sunt în mare parte închise pentru ele.

Rosneft, cel mai mare producător de petrol al Rusiei, a cerut guvernului rus un ajutor financiar iniţial de peste 1 trilion de ruble, dar cifra a fost ulterior redusă la 300 miliarde de ruble.

Gazprom Neft a refuzat să comenteze ştirea publicată de Kommersant.

Conform Kommersant, Gazprom Neft a trimis o scrisoare vicepremierului rus Arkadi Dvorkovici în care a listat o serie de proiecte pentru care are nevoie de finanţare.

Totuşi, compania încă nu a depus o cerere oficială pentru astfel de fonduri.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe