General nord-coreean: În cazul unui nou Război Coreean nu va rămâne niciun american în viaţă

Liderul nord-coreean Kim jong-un vizitează Palatul Kumsusan cu ocazia celei de-a 62-a aniversări a sfârşitului Războiului Coreean.
Liderul nord-coreean Kim jong-un vizitează Palatul Kumsusan cu ocazia celei de-a 62-a aniversări a sfârşitului Războiului Coreean. (Captură Foto)

În cadrul unui discurs pompos cu ocazia celei de-a 62-a aniversări a armistiţiului ce a pus capăt Războiului Coreean, un general din armata nord-coreeană a declarat că un nou război în peninsula coreeană nu va mai lăsa niciun american în viaţă pentru a semna un act de predare, conform The Independent.

Cetăţenii nord-coreeni s-au adunat, forţat sau de bună voie, pentru a participa la activităţi patriotice şi dansuri în masă pentru onorarea zilei armistiţiului, care a fost semnat în 27 iulie 1953.

Armistiţiul este considerat în fiecare an o victorie a Coreei de Nord împotriva Americii, care a luptat alături de Coreea de Sud şi forţele ONU împotriva trupelor nord-coreene care, la rândul lor, au fost susţinute de China şi fosta Uniune Sovietică.

Deşi armistiţiul a pus capăt războiului, acesta s-a încheiat cu un armistiţiu şi nu un tratat de pace. Ca urmare, cele două Corei se află tehnic în stare de război.

Într-un discurs, al cărui text a fost transmis la televiziunea de stat, liderul nord-coreean Kim Jong-un a amplificat şi mai mult retorica sa anti-americană şi a lăudat arsenalul nuclear al ţării sale.

El a declarat: “S-a stins pentru totdeauna epoca în care SUA ne-a şantajat cu arme nucleare. Acum SUA nu mai prezintă o sursă de ameninţare şi teamă pentru noi. Noi suntem motivul adevărat pentru acest lucru.”

Pe baza unor estimări făcute de mai multe organisme internaţionale, se crede că Nordul are între 6 şi 27 de focoase nucleare mici. Totuşi, majoritatea estimărilor susţin că nord-coreenii dispun de maxim 10 focoase nucleare utilizabile, dezvoltate cu ajutorul tehnologiei provenite din tări comuniste.

Generalul nord-coreean Pak Song Yik, despre care se crede că va fi noul ministru al apărării, a pus şi mai multe paie pe foc susţinând la o întâlnire că, dacă SUA nu va renunţa la politicile sale dure împotriva Coreei de Nord şi va provoca un alt război, atunci Nordul va lupta până când “nu va mai rămâne niciun american care să semneze un act de predare.”

“Au trecut mai mult de 60 de ani de la încetarea focului, dar pacea încă nu a fost realizată”, a declarat el în timpul întâlnirii, la care au participat oficiali de rang înalt, veterani şi diplomaţi staţionaţi în Phenian.

“Războiul Coreean a provocat începutul decăderii Statelor Unite, dar un al doilea război Coreean va arunca în ruine imperialismul american.”

Armata nord-coreeană este formată din aproximativ 9,5 milioane de soldaţi permanenţi, rezervişti şi paramilitari. Adică, aproximativ 40% din populaţia actuală a Coreei de Nord, care, însă, moare de foame la propriu.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe