Generalul Constantin Degeratu: Rusia generează criza acestei migraţii excesive

Generalul Constantin Degeratu
Generalul Constantin Degeratu (gazetadecluj.ro)

Criza refugiaţilor se adânceşte tot mai mult, Europa confruntându-se cu un flux migratoriu căruia nu ştie cum să îi facă faţă. În acest context, în care unele state cer măsuri radicale precum închiderea graniţelor sau chiar mobilizarea armatei, generalul (r) Constantin Degeratu a declarat, la Adevărul Live, că Rusia generează cea de-a treia criză a acestei migraţii excesive în valuri şi spectaculoasă.

Potrivit generalului Degeratu, fost şef al Marelui Stat Major al Armatei Române, această criză care ţine primele pagini ale ziarelor nu este o criză fără precedent, pe motiv că Europa s-a confruntat cu crize umanitare mult mai grave în istoria sa recentă.

"Când s-a deschis graniţa în 1989 cred că au fost cam tot atâţia. Eu mă refer din punctul de vedere al numărului de oameni, al fluxului, pentru că nu este chiar atât de spectaculos. În ultimii ani, am trimis peste 4 milioane de români în străinătate: un milion în Italia, un milion în Spania, etc.", a declarat Degeratu, adăugând că prin "exagerarea acestei acuităţi a problemei, am ajuns în situaţia în care pare că nu mai avem soluţii."

Conform generalului "trebuie să vedem tabloul de bord, iar "în tabloul de bord sunt patru crize de fapt majore" cea la care asistăm fiind "una care se vede acuma şi care are ca scop principal să acopere criza principală, adică agresiunea Rusă din estul Europei.

"Deci sunt patru probleme: una este agresiunea Rusă din estul Europei, care a mers strălucitor pentru Rusia şi înfiorător pentru Europa, merge acum destul de prost şi pentru Rusia, dar nu s-a terminat şi nu se poate termina aşa. Cea de-a doua criză majoră este legată de statalizarea terorismului în Orientul Apropiat prin aşa-zisul Stat Islamic care a creat o problemă pe fondul preluării controlului crizei siriene de către Rusia. Deci din nou problema Rusia este cea care "a rezolvat" această problemă şi care generează ce-a de-a treia criză a acestei migraţii excesive în valuri şi spectaculoasă.

Cea de-a patra problema este criza economică majoră care a zguduit lumea, a zguduit Europa, şi care este doar băgată sub preş, noi nu vedem deloc, din 2008 când a început criza, China era într-un anume nivel al GDP-ului total, iar acum a trecut pe primul loc, a crescut de vreo trei ori. ", a declarat generalul.

Potrivit lui Degeratu, ceea ce se întâmplă acum este o componentă a acestei agresiuni a non-democraţiei din zona estică, rusească şi Orientul Apropiat, împotriva Europei, împotriva Uniunii Europene:

"Este o parte a acestei crize care a făcut ca nimeni să nu mai vorbească despre agresiunea rusă. Statul Islamic şi criza refugiaţilor a acoperit complet problema agresiunii ruse, care este componenta acestui război."

Generalul a mai adăugat că noile valuri de refugiaţi sunt o problemă pe care a generat-o atitudinea noastră faţă de Turcia şi problemele Turciei în zonă, atitudinea Uniunii Europene faţă de Grecia şi faţă de problemele ei în UE, care de asemenea sunt legate de Rusia, şi dacă vedem ruta, criza de acum are un anume specific: Grecia, Macedonia. Serbia, Ungaria.

"Am putea să spunem că este surprinzătoare, însă ea a începute la exact o săptămână după ce s-a terminat gardul de construit de către Ungaria. Nu vi se pare interesant că mai întâi s-a terminat de construit gardul şi după aceea a început fenomenul migraţiei în zona aceea?

Pare o operaţiune bine organizată, trei sferturi dintre aceştia sunt mai bine îmbrăcaţi decât 10 – 15% din populaţia României. Aceasta este o invazie planificată. Ştim că vin din Siria, ştim că vin unii din Afganistan, dar iertaţi-mă, să vină cineva din Afganistan cu un cărucior?", a declarat generalul.

La rândul său, generalul Alexandru Grumaz, prezent de asemenea în platoul Adevărul Live a declarat că, în opinia sa, acest flux de migraţie este ajutat.

"Toţi cei pe care îi vedeţi că trec au rude care trăiesc în Occident. Totuşi, să vii cu 30 de rude şi să te duci în Suedia la un frate... Problema noastră este nu să punem grăniceri mai mulţi. Să ducem tancuri, problema este să creăm o infrastructură ca să-i primim. ", a declarat Grumaz.

În ceea ce priveşte măsurile pe care ar trebui să le ia România în faţa acestei crize, generalul Degeratu a declarat că în primul rând trebuie să constatăm că Uniunea Europeană nu funcţionează: "N-a funcţionat pentru criza din Ucraina... Când a început criza economică, Uniunea Europeană nu mai funcţionează din punct de vedere politic. Rusia are interes să se păstreze această criză."

Articolul original poate fi citit aici.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.




România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne