Geneticienii au descoperit cauza agresivităţii la copii

(photos.com)

Oamenii de ştiinţă au descoperit o mutaţie genetică care determină un comportament agresiv la copii. Cercetătorii susţin că mutaţia genei COMT poate fi cauzată de şocurile psihice pe care micuţii le au în copilărie.

Conform psihologilor, comportamentul agresiv la copiii de până la patru ani poate fi considerat normal. Cu toate acestea, de foarte multe ori, un astfel de comportament persistă şi la o vârstă mai înaintată. Agresivitatea apare cel mai adesea la adolescenţi în perioada de pubertate.

Geneticienii au studiat genomul a peste 100 de adolescenţi agresivi. În toate cazurile au fost găsite mutaţii ale genei COMT, care este responsabilă de probleme comportamentale, furie nemotivată şi iritabilitate.

Oamenii de ştiinţa au subliniat necesitatea suprimării la timp a unui asemenea comportament, deoarece acesta poate rămâne pe viaţă. În plus, aceste mutaţii pot provoca tulburări mentale serioase.

Sursa: informing

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură