Geoană îndeamnă la revoluţie: PSD-işti adevăraţi, luaţi-vă partidul înapoi din mâinile triadei Ponta-Ghiţă-Dragnea

Mircea Geoană
Mircea Geoană (Epoch Times România)

Exclus din partid cu o zi în urmă, pesedistul Mircea Geoană a ţinut o conferinţă de presă în cadrul căreia a făcut apel la membrii PSD "adevăraţi" să-şi ia partidul înapoi, prin vot, din mâinile "triadei Ponta-Ghiţă-Dragnea", o frăţie a banului care promovează corupţia şi nu reprezintă stânga adevărată.

"Se pare că am devenit un fel de exclus de serviciu în PSD. Ponta e micul Kim (referire la liderul comunist nord-coreean, Kim Jong-un - n.r), nu micul Titulescu. Ponta a explicat în sfârşit motivul pentru care am fost exclus din partid în condiţiile în care a pierdut într-o manieră catastrofală alegerile prezidenţiale: "eu şi cu dl Geoană nu gândim la fel”. Are dreptate, eu nu fac parte din frăţia banului Ponta-Ghiţă-Dragnea, nu cred că cei care gândesc diferit trebuie să fie eliminaţi pentru că devine un rival într-un viitor Congres", a precizat Mircea Geoană, citat de b1.ro.

„Bogat şi corupt a devenit noua deviză a PSD-ului condus de traiada Ponta-Ghiţă-Dragnea. Aceasta nu este stânga adevărata, nu este ceea ce aşteaptă de la noi milioane de români”, a adăugat senatorul.

Pentru a salva partidul din ghearele "triadei", liderul PSD face apel la cei 400.000 de membri PSD care vor trebui în curând să voteze alegerea preşedintelui formaţiunii.

"PSD-işti adevăraţi, luaţi-vă partidul înapoi! Statutul partidului spune că preşedintele PSD se alege prin votul tuturor membrilor de partid. 400 mii veţi avea dreptul să vă alegeţi viitoarea conducere şi viitorul partidului. E un moment complicat şi periculos pentru partid. Dacă veţi dori să pun din nou umărul pentru viitorul partidului o voi face", a precizat acesta.

Mircea Geoană le-a transmis pesediştilor că, dacă nu vor ridica vocea şi dacă nu îşi vor cere dreptul, atunci va trebui să fie construită o nouă platformă a unei stângi moderne democratice care ascultă de vocea străzii, iar "oamenii străzii au spus stop corupţiei, mesajului anti-UE, anti-justiţie şi anti-americani".

"Vor să confişte partidul şi să aplice planul B, creat deja când anticipau că vor pierde (alegerile prezidenţiale - n.r.): excluderea a tot ce înseamnă rival şi competiţie în partid. Această formulă ne conduce spre sinucidere şi atunci vom fi obligaţi să dăm un alt răspuns, o platformă modernă, pentru că eu de convingerile mele de stânga nu mă dezmint. Voi fi obligat să duc steagul stângii româneşti mai departe, pe o platformă civică care să reprezinte o şansă la acest conglomerat", a mai precizat senatorul.

Guvernarea PSD nu va mai dura mult pentru că lumea migrează către o majoritate în jurul lui Klaus Iohannis, urmând ca noua majoritate să îşi impună propriul guvern.

"Dacă oamenii vor prefera să se sincuidă împreună cu triada Dragnea-Ponta-Ghiţă suntem obligaţi să dăm un răspuns pentru o stângă modernă. Preferinţa mea e să dăm PSD-ului o şansă să meargă mai departe, nu un PSD social-liberal, ci social-democrat. Nu voi contribui deliberat la căderea unui guvern PSD chiar dacă Ponta nu merită să fie şeful PSD", a mai adăugat acesta.

Trei pesedişti cu nume grele - Marian Vanghelie, Mircea Geoană şi Dan Şova - au fost excluşi joi din partid, liderul formaţiunii Victor Ponta afirmând că s-a luat această decizie pentru că aceştia au gândiri diferite.