Germania: Tatăl trece pe roşu, iar fiul sună la poliţie

După infracţiune, copilul a chemat agenţii de poliţie şi le-a solicitat intervenţia. Părintele a fost mustrat, dar nu arestat.
Copil. Imagine ilustrativă
Copil. Imagine ilustrativă (pixabay.com)

Un tată trece cu maşina când semaforul indică culoarea roşu. Reacţia fiului nu se lasă aşteptată: sună imediat la poliţie. S-a întâmplat în Germania, în oraşul Würzburg din landul Bavaria. El, micul cetăţean virtuos, care respectă regulile de circulaţie, are doar 5 ani. Cu telefonul tatălui său a format numărul de urgenţă de la poliţe 110. Poliţistul care a primit apelul a auzit pe cineva mormăind ceva înainte de a închide. A rechemat la numărul de telefon de unde a sosit apelul şi, de data aceasta, a răspuns o voce distinctă de sex masculin. Copilul i-a luat rapid din mână telefonul mobil tatălui său uluit şi a spus, textual, aceste cuvinte: „Tata a trecut de două ori pe roşu, trebuie să-l arestaţi”.

Povestea a fost pusă pe Facebook de poliţia din Würzburg. Te face să zâmbeşti, dar pare o ameninţare pentru adulţii cărora nu le pasă de reguli sau sunt prea distraşi şi îşi permit să nu le respecte. Atenţie, totuşi! Regulile rutiere trebuie respectate şi există informatori neaşteptaţi care stau pe bancheta din spate a maşinii!

La sfârşit totul s-a terminat cu bine: tatăl nu a fost arestat iar poliţistul i-a recomandat acestui copil extraordinar să-şi certe tatăl, înainte să-i închidă cu delicateţe telefonul. Povestea a fost relatată de publicaţia engleză The Times (Papa ran a red light, boy tells police) care menţionează, de asemenea, un alt episod amuzant care a avut loc de Crăciun, atunci când un copil a sunat la poliţie deoarece nu a primit cadourile pe care le scrisese pe listă.

Atenţie, copiii ne privesc. Şi dacă nu ne comportăm bine putem avea surprize, unele chiar neplăcute.