Germania va expulza imigranţii europeni pentru a face loc refugiaţilor sirieni

Conform unui nou proiect de lege german, imigranţii economici europeni ar putea să fie întorşi în ţările lor natale pentru a face loc persoanelor care se refugiază din calea conflictelor armate.
Cancelarul german Angela Merkel.
Cancelarul german Angela Merkel. (Captură Foto)

Guvernul cancelarului german Angela Merkel a semnalat că va expulza imigranţi economici în condiţiile în care afluxul de refugiaţi ce doresc să obţină azil în Germania a atins un nou record în luna septembrie, conform Bloomberg.

În timp ce loviturile aeriene ruseşti din Siria amplifică războiul civil vechi de patru ani şi jumătate care a forţat milioane de sirieni să fugă din ţară, legiuitorii din Berlin au propus o legislaţie pentru ajustarea beneficiilor şi accelerarea procedurilor pentru acordarea de azil. Proiectul de lege va mări, de asemenea, fondurile dedicate refugiaţilor care se află sau care vor sosi în Germania.

Merkel înfruntă critici în interiorul coaliţiei sale de guvernare pentru că a promis că îi va primi pe cei care se refugiază din calea războiului şi pentru că a declarat că Germania poate face faţă afluxului de refugiaţi. Decizia ei este o greşeală cu care vom avea de a face mult timp de acum încolo, a declarat luna trecută Horst Seehofer, şeful partidului CSU care guvernează Bavaria şi care face parte din alianţa de guvernare.

Germania aşteaptă aproximativ 800.000 de refugiaţi în acest an, mulţi dintre ei fiind imigranţi economici din Balcani care vor fi întorşi în cele din urmă acasă. În septembrie a fost înregistrat cel mai mare număr de imigranţi din ultimele decenii care a sosit într-o singură lună în Germania. Aproximativ 10.000 de oameni au intrat în fiecare zi în Germania la sfârşitul lunii septembrie, a declarat legiuitorilor ministrul german de interne Thomas de Maiziere.

Merkel a declarat în repetate rânduri că, în timp ce Germania va primi persoane care se refugiază din calea conflictelor armate, imigranţii economici nu vor putea să rămână. Pentru a ajuta la filtrarea lor, proiectul de lege pe care Merkel doreşte să îl adopte până în 16 octombrie urmăreşte să grăbească procesarea cererilor pentru azil. În plus, s-ar putea ca Germania să fie nevoită să înfiinţeze centre de verificare la graniţele terestre ale ţării, similar cu procedurile folosite în aeroporturi, a declarat miercuri de Maiziere.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe