Gheorghe Falcă acuză Poliţia şi Prefectura Timiş de "boicotaj ieftin"

Gheorghe Falcă şi Liviu Dragnea la semnarea contractelor de finanţare din fonduri europene
Gheorghe Falcă şi Liviu Dragnea la semnarea contractelor de finanţare din fonduri europene (Epoch Times România)

Copreşedintele ACL Arad, edilul Gheorghe Falcă, a acuzat sâmbătă Poliţia şi Prefectura Timiş de desfăşurarea unui "boicotaj ieftin", după ce vineri seară 34 de autocare cu susţinători care mergeau la mitingul ACL de la Timişoara au fost oprite de poliţişti şi nu au mai ajuns în timp util la eveniment, relatează publicaţia Timpolis.

"34 de autocare au fost oprite de către poliţişti la intrarea în Timişoara, pentru o verificare. Controlul a durat, pentru primele autocare, cam 45 de minute, iar pentru ultimele, peste o oră şi jumătate. Oamenii din aceste autocare nu au mai ajuns la miting sau au ajuns numai la final. Am înţeles de la ei că aceste verificări s-au făcut sub îndrumarea Prefecturii Timiş, pentru ca poliţiştii vorbeau în permanenţă la telefon cu cineva de la această instituţie", a precizat Gheorghe Falcă, care subliniază că este vorba despre un boicotaj ieftin şi patetic.

Falcă a mai precizat că evenimentul s-a bucurat de un real succes: "Chiar dacă aceşti oameni nu au mai ajuns la miting sau au ajuns cu întârziere, evenimentul s-a bucurat de un real succes, Parcul Rozelor fiind plin cu susţinători ai lui Klaus Johannis. Aşa că, cei care sunt în spatele acestei acţiuni au vrut să le creeze probleme timişorenilor, pentru că traficul a fost blocat şi cei mai afectaţi au fost chiar locuitorii acestui oraş".

Poliţia Timiş a respins însă acuzaţiile şi a informat că nu a existat niciun incident cu autocarele venite de la Arad, adăugând că poliţiştii se aflau în intersecţii pentru a dirija traficul, având în vedere numărul mare de maşini care intrau în Timişoara.

"Nu au existat controale, nu au fost oprite autocare. Poliţiştii se aflau în trafic pentru a dirija circulaţia în intersecţii astfel încât să nu existe blocaje în trafic, fiind vorba despre un număr mare de autocare", a declarat, pentru Mediafax, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Timiş, Ancuţa Morariu.

Prefectul de Timiş, Eugen Dogariu, a respins de asemenea acuzaţiile lui Falcă: "Conform Poliţiei Timiş, nu a existat niciun incident, iar acţiunea de ieri seară (vineri seară – n.r.) s-a desfăşurat fără a se implica forţele Poliţiei. Nu ştiu de unde domnul Falcă spune că Poliţia a oprit autocare pentru că nu au existat astfel de activităţi".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne