Gheorghe Ştefan şi-a dat demisia din funcţia de primar al municipiului Piatra Neamţ

Gheorghe Ştefan
Gheorghe Ştefan (Epoch Times România)

Gheorghe Ştefan, zis şi "Pinalti", arestat la domiciliu în dosarul Microsoft, a demisionat joi din funcţia de primar al municipiului Piatra Neamţ, a transmis avocatul său Gheorghe Cristea.

"Îşi recunoaşte vinovăţia privind traficul de influenţă. De acum nu poate influenţa niciun martor, demisionând din funcţia de primar. Acum starea lui de sănătate este foarte gravă şi vrea să se trateze în arest la domiciliu", a anunţat avocatul.

Amintim că, în acest dosar, Dorin Cocoş, Pinalti şi Niro sunt acuzaţi de trafic de influenţă şi spălare de bani, iar Gabriel Sandu de luare de mită în formă continuată şi spălare de bani.

Conform procurorilor DNA, Cocoş a cerut 17,5 milioane de euro pentru el, Gheorghe Ştefan şi Gabriel Sandu, pentru a interveni în achiziţionarea dreptului de utilizare a licenţelor Microsoft. Din această sumă, 15,7 milioane de euro ar fi ajuns în contul unor firme controlate de cei trei, direct sau prin intermediari.

Megadosarul de corupţie legat de licenţele Microsoft pentru şcoli, în care DNA estimează un prejudiciu de un miliard de euro, a zguduit scena politică românească când DNA a cerut ridicarea imunităţii şi începerea urmăririi penale în cazul a nouă foşti miniştri acuzaţi că ar fi luat mită sume fabuloase de bani pentru a favoriza mari firme, ca să obţină contracte cu statul.

Aceştia sunt: Gabriel Sandu, Şerban Mihăilescu, Ecaterina Andronescu, Valerian Vreme, Dan Nica, Daniel Funeriu, Alexandru Athanasiu, Mihai Tănăsescu şi Adriana Ţicău.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne