Ghimbirul combate astenia de primăvară

Ghimbirul combate astenia de primăvară.
Ghimbirul combate astenia de primăvară. (MANPREET ROMANA / AFP / Getty Images)

Primăvara este o perioadă grea pentru organism, deoarece acesta trebuie să se obişnuiască atât cu un nou stil de viaţă, cât şi cu un nou comportament alimentar, acomodare care adesea este precedată de binecunoscuta astenie de primavară, susţin specialiştii.

Insomnia, tonusul scăzut, stările de nervozitate, senzaţia de ameţeală şi de slăbiciune în întreg corpul sunt semne specifice asteniei de primăvară. Pentru combaterea asteniei este indicat să se apeleze la suplimente naturale, ce au ca principal beneficiu creşterea tonusului şi eliminarea toxinelor din corp.

După o dietă de iarnă bogată în grăsimi şi alimente mult prea grele pentru digestia noastră, ghimbirul este mai mult decât binevenit în alimentaţia de primavară. Ghimbirul este folosit de sute de ani, atât ca mirodenie în arta culinară, cât şi ca remediu naturist împotriva anumitor afecţiuni. Spre deosebire de alte mirodenii, cea mai folosită parte a ghimbirului este rădăcina.

Deşi se poate găsi atât sub formă uscată, cât şi sub formă de pudră, ghimbirul este preferabil să fie folosit natural.

Ghimbirul din Gama Tonus, produsă de Arkopharma, este cunoscut în principal pentru acţiunea sa în ameliorarea problemelor digestive. De asemenea, ghimbirul acţionează şi prin îndepărtarea senzaţiei de greaţă - provocată de sarcină sau de răul de mişcare.

Proprietăţile curative ale ghimbirului sunt date de uleiurile volatile conţinute, responsabile şi de gustul specific al acestei plante. Uleiurile conţinute de ghimbir stimulează producerea de enzime digestive, aceste enzime ajutând procesul de digestie şi neutralizând acizii responsabili de starea de ameţeală, de crampe şi chiar de diaree.

Planta se poate consuma sub formă de ceai. Ceaiul de ghimbir se prepară prin introducerea a cinci felii de ghimbir în apă fierbinte. Ghimbirul se poate consuma şi în diverse alimente, acesta fiind ideal atunci când este combinat cu usturoiul.

Ghimbirul este antispastic, se poate folosi pentru remedierea problemelor stomacale, oferind ajutor împotriva balonării. Ghimbirul stimulează secreţia de mucus, ameliorând tusea şi durerea în gât şi prevenind apariţia ulcerului.

Suplimentul natural pe bază de ghimbir produs de Arkopharma reduce senzaţia de greaţă din timpul sarcinii, răul de mişcare, greaţa rezultată în urma şedinţelor de chimioterapie. Planta poate fi şi un ajutor în tratarea alergiilor.