Ghimpu nemulţumit de unele acţiuni ale prim-ministrului

Mihai Ghimpu, preşedintele liberalilor s-a arătat nemulţumit că unele acţiuni ale premierului nu sunt coordonate în Consiliul Alianţei de guvernare. Această problemă a fost adusă în vizor după ce vineri, 27 aprilie, premierul Vlad Filat a prezentat raportul de activitate al Guvernului pentru anul trecut şi a adus statistici pozitive Legislativului.

Totodată liberalul a a subliniat faptul că unii parteneri din coaliţia de guvernare au fotolii, în timp ce alţii nu.

"Nu o să mai acceptăm lucruri care nu vor fi discutate în cadrul Alianţei, aşa cum, de exemplu, nu s-a discutat arborarea drapelului de vineri [27 aprilie]. Cred că trebuie să revenim cu picioarele pe pământ şi să vedem că unii dintre noi au funcţii şi alţii nu. Să ne amintim că guvernăm împreună şi lucrurile importante trebuie discutate împreună", a declarat Mihai Ghimpu.

În timp ce Ghimpu a apreciat raportul premierului, totuşi a recunoscut că avem în continuare probleme grave, care necesită a fi rezolvate, explicând: "Avem succese, dar Guvernul nu înseamnă doar primul ministru. Avem şi unele probleme care lasă de dorit - corupţia, contrabanda, care a trecut de la ţigări la alte mărfuri şi produse.

Cu privire la posibilele remanieri de cadre din Guvern, liderul PL spune că fracţiunea sa se va opune acestui lucru.

"Noi, fracţiunea PL, vom împiedica astfel de lucruri, care le hotărâm fiecare având în vedere că unul are funcţii şi altul nu are. Noi avem înţelegerea de a discuta în Consiliul AIE şi am încredere că aşa va fi. Nu decide doar o persoană, decid două. Avem înţelegerea cu ambele: şi cu prim-ministrul, şi cu preşedintele. De ce să ne grăbim noi, remanieri, remanieri. După cum am auzit azi în raport, miniştrii cam au fost lăudaţi de prim-ministru", a adăugat liberalul.

Precizăm că vineri 27 aprilie, premierul Vlad Filat a prezentat în Parlament raportul de activitate al Guvernului pentru anul trecut - Raportul privind implementarea Programului de activitate a Guvernului "Integrarea Europeană: Libertate, Democraţie, Bunăstare 2011-2014" pentru anul 2011.

Anterior, premierul a declarat că va prezenta problemele şi realizările Executivului, specificând că ”Este un eveniment important şi vă rog să fiţi pregătiţi”.

Ultima dată, premierul Vlad Filat a prezentat un raport în plenul Parlamentului la 16 octombrie 2011, când le-a vorbit deputaţilor despre atacurile raider din sistemul bancar şi despre situaţia social-economică din republică şi executarea bugetului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe