Ghinea: Cei din PSD distrug fără niciun program, doar să mai stea puţin la guvernare

Cristian Ghinea
Cristian Ghinea (Mihut Savu (Epoch Times Romania)

Europarlamentarul Cristian Ghinea i-a criticat, miercuri, în termeni duri pe social-democraţi, pe care îi acuză că din dorinţa de a rămâne cât mai mult la guvernare, „distrug fără niciun program”, reinventând democraţia parlamentară.

„Ştiţi bine ce părere am despre Tăriceanu - a organizat un partid tomberon unde a atras traseişti de peste tot. Am reuşit să îl scoatem din familia liberală europeană şi a spus nişte ticăloşii incredibile despre mine. Astea fiind spuse, citesc în presă că Viorica Dăncilă ar trimite la Cotroceni trei nume de miniştri care sunt membri ai partidului lui Tăriceanu pentru a fi numiţi miniştri. În interpretarea juriştilor PSD (pare că Nicolicea a fost băgat înapoi în priză) asta ar însemna că nu se schimbă componenţa politică a guvernului. Cum ar veni, ALDE e parte din guvern pentru că nişte membri ALDE sunt miniştri, chiar dacă partidul a decis că nu mai participă la guvernare. Pe logica asta, PSD îşi poate băga un membru prin orice partid, oamenii votează cu acel partid şi PSD îl face pe respectivul ministru şi e mereu la guvernare”, a scris Ghinea pe Facebook.

Nu în ultimul rând, fostul ministru al Fondurilor Europene afirma că „PSD reinventează democraţia parlamentară” şi opinează că „traseismul politic parlamentar în România a început ca o tragedie şi acum atinge nivelul de farsă absurdă”.

„Carol al II-lea mai extrăgea membri din partide şi îi punea în guverne, dar el avea un program explicit de distrugere a democraţiei parlamentare şi de instaurare a dictaturii regale. Ăştia distrug fără niciun program, doar să mai stea un pic la guvernare”, a conchis europarlamentarul.