Ghinea: Cineva din Guvern îl sabotează pe Grindeanu şi-l lasă să se facă de râs

"Sorine, dacă simţi că oamenii lui Shhaideh te păcălesc din nou, clipeşte de două ori şi-ţi mai explic!", i-a transmis premierului fostul ministru Cristian Ghinea.
Cristian Ghinea
Cristian Ghinea (Epoch Times România)

Cineva din Guvern, mai exact oamenii ministrului Sevil Shhaideh, îl sabotează pe premierul Sorin Grindeanu şi-l lasă să se facă de râs, a remarcat, pe pagina sa de Facebook, fostul ministru tehnocrat al Fondurilor Europene, Cristian Ghinea.

"Grindeanu a anunţat că a trimis Corpul de Control al Prim-ministrului să ancheteze (?!) liniile de finanţare 4.1 şi 4.2 din programul Operaţional Capital Uman (POCU). PSD-iştii au constatat că din 312 proiecte depuse, au trecut de prima fază a evaluării doar 63. Ghinea e de vină!, i-au spus lui Grindeanu oamenii lui Shhaideh. Situaţia comică este că aceste proiecte au fost evaluate după plecarea echipei tehnocrate de la minister", a declarat Ghinea.

Şi mai comic e că, potrivit tehnocratului, aplicaţiile au fost respinse în urma unei instrucţiuni din ministerul condus de Shhaideh care încălca flagrant regulamentul de evaluare. Mai exact, acolo unde lipseau documente dintr-o aplicaţie, cineva din ministerul lui Shhaideh le-a cerut evaluatorilor să nu le solicite beneficiarilor să le trimită, prin intermediul clarificărilor, aşa cum trebuia, ci să respingă direct aplicaţia.

"De ce să ceri clarificări sau completări când îl poţi respinge direct şi scapi de muncă, nu? Autorul acestei instrucţiuni este fostul şi actualul şef al Autorităţii de Management POCU. Pe care eu l-am scos din funcţie pentru că nu lansase Programul (după asta am lansat 9 apeluri de proiect - măcar să evalueze ăştia ce am lansat eu)", a precizat Ghinea.

Imediat ce a venit însă Guvernul PSD, respectivul demnitar dat afară de tehnocrat a fost repus în funcţie şi "a comis" instrucţiunea respectivă.

Mesaj pentru Grindeanu

"Sorine, dacă simţi că oamenii lui Shhaideh te păcălesc din nou, clipeşte de două ori şi-ţi mai explic! Singura mea intervenţie pe respectivele apeluri a fost să le permit oamenilor să depună bugetul în format Excel, pentru că modulul IT pentru depunere făcut de Guvernul Ponta era un coşmar şi dura zile întregi completarea unui buget. Dar depunerea s-a făcut tot în sistemul informatic, pe aceleaşi linii bugetare. Dacă e nevoie de un desen, e uşor de făcut.

Deci trimite Corpul de Control, abia aştept raportul. O să fac o interpelare parlamentară să îţi reamintesc de el, în caz că uiţi. Ştii că ai mai primit săptămâna trecută una de la mine. Ai declarat acum o lună că în două săptămâni trimiţi la Comisia Europeană documentaţia pentru construit puşcării din fonduri europene. Ai trimis-o, da? O pui la dispoziţia Parlamentului, da?"

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne