Ghinea: Expresia preferată a PSD - "Votul e mai tare decât glonţul". Google zice că e un citat din Lincoln, nu Dragnea

"Expresia preferată a PSD zilele astea este "votul e mai tare decât glonţul". Google zice că e un citat din Lincoln. Nu Dragnea, deşi puteam să jur. Sunt sigur că era un citat nobil pe vremuri", a remarcat, ironic, deputatul Cristian Ghinea, de la USR.
Cristian Ghinea
Cristian Ghinea (Epoch Times România)

Fostul ministru al Fondurilor Europene Cristian Ghinea, în prezent deputat al Uniunii Salvaţi România, a făcut cunoştinţă cu haosul din Parlament, pe care a încercat să-l descrie opiniei publice, pe contul său de Facebook.

"Votul şi glonţul. Birou Permanent ieri, vot pe agenda săptămânii. Mâine urma să testăm sistemul electronic de vot. Convocare de urgenţă azi dimineaţă. Nu ştim pentru ce, dar e urgent. Spunem că e nerezonabil să fi citit 200 de proiecte de legi (cu aviz de respingere de la comisii) de ieri cînd am fost anunţaţi până azi. Nicuşor cere mai mult timp. I se taie cuvântul. Haideţi să votăm. Se votează.

Sistemul electronic de vot nu mai merge. S-a stricat ceva iar. Vom primi o informare despre ce s-a stricat (sistemul electronic nu funcţionează de doi ani, Raluca Turcan protestează - suntem în Biroul Permanent, unde sunt prezenţi şi liderii de grupuri). Se schimbă agenda pentru toată săptămâna. Nu e clar de ce. Se votează şi asta. Durează 2 secunde un vot în BP. Nu mai votăm mâine cele 200 şi ceva, ci acum. Peste două ore", a declarat Ghinea.

În continuare, Comisia de buget a fost convocată de urgenţă în paralel cu plenul. Potrivit fostului ministru al Fondurilor Europene, este urgentă povestea cu cele 102 taxe. Se votează dacă este introdusă pe ordinea de zi.

"PNL cere aviz şi de la Comisia de Cultură şi Mass Media. Pentru că taie taxa radio tv. Se taie şi microfonul. Să votăm. Se votează. Va fi trecută azi probabil. Dl Nicolicea propune de urgenţă un raport privind legea finanţării partidelor. Explică ce e cu ea. Nu se înţelege nimic. Întreb care e urgenţa. Mi se spune că tocmai ne-a explicat. Zic că ne-a explicat ce face, nu de ce e urgent. Bine, să votăm. Se votează. Maşinăria funcţionează impecabil. Totul e urgent şi neclar. Nu se discută, regulamentul vorbeşte de convocări cu 24 de ore înainte, regulamentul zice că primim materialele înainte. Pare că regulamentul nu contează dacă se votează", a continuat Ghinea.

Deputatul USR susţine că expresia preferată a PSD zilele astea este "votul e mai tare decât glonţul".

"Ne-a spus-o în prima zi dl vicepreşedinte care ţine permanent locul preşedintelui Dragnea, care are treabă pe altundeva. Google zice că e un citat din Lincoln. Nu Dragnea, deşi puteam să jur. Sunt sigur că era un citat nobil pe vremuri", a adăugat Ghinea.

Şi colegul său, deputatul USR Cătălin Drulă, fostul consilier pe infrastructură al premierului Dacian Cioloş, a remarcat "haosul" din Parlament.

"Haos în Parlament. Site-ul Camerei Deputaţilor nu merge, sistemele electronice sunt căzute de azi-noapte. În aceste condiţii, nu putem avea acces la iniţiativele legislative şi proiectele de lege. Adică discutăm în Plen fără să ştim despre ce discutăm.
În plus, se introduc urgent-urgent pe ordinea de zi două iniţiative legislative noi.

Ce era aşa de urgent? Introducerea de noi cheltuieli subvenţionate de la buget pentru partide printre care "cheltuieli cu penalităţile". Adică, de exemplu, pentru întârzieri la plata chiriei, a luminii, a facturilor şi aşa mai departe. Nu prea înţeleg de ce ar trebui contribuabilii să suporte penalităţile pe care le au de plătit partidele", a punctat Cătălin Drulă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne