Ghinea: PSD îi urăşte pe tehnocraţi. Am umblat la puşculiţele cu bani pentru partid

În ciuda a ceea ce pretinde PSD, acest partid nu a dorit niciodată cu adevărat să-i ajute pe săraci să iasă din această situaţie. S-au folosit de banii de la UE destinaţi persoanelor defavorizate pentru a-şi umple buzunarele lor şi ale apropiaţilor lor, a acuzat fostul ministru tehnocrat Cristian Ghinea.
Cristian Ghinea
Cristian Ghinea (Epoch Times România)

Ancheta realizată de jurnaliştii de la Digi 24, din care reiese că banii europeni destinaţi românilor săraci erau de fapt furaţi de politicieni şi apropiaţii lor, explică foarte bine motivul pentru care "am insistat atât de mult", la Ministerul Fondurilor Europene, să negociez cu Comisia Europeană modificarea POAD, acel program de sprijin al persoanelor defavorizate, a remarcat vineri, pe pagina sa de Facebook, fostul ministru Cristian Ghinea.

"Un program despre care am spus în primul meu interviu ca ministru că era prost gândit şi prost implementat, dar care reprezenta un instrument pentru partidele aflate la putere să ofere mită electorală pe bani europeni. Comisia a aprobat schimbările propuse de noi anul trecut, astfel că pachetele cu alimente care se dădeau până acum persoanelor sărace, şi pachete care de cele mai multe ori se stricau prin depozitele primăriilor, vor fi înlocuite cu mese calde sau alte forme de sprijin social", a declarat Ghinea, în postarea intitulată "Cum se făceau averi din banii europeni pentru săraci. Explicaţie in extenso.

Potrivit fostului ministru, pungile cu ulei şi făină vor fi înlocuite cu măsuri concrete de ajutor pentru aceste persoane – sprijin pentru încălzire, pentru a-şi trimite copiii la şcoală, trusouri pentru mame şi nou-născuţi din familii sărace. Sprijin real pentru a-i ajuta pe aceşti oameni să scape de situaţia în care se află.

"Acesta este şi unul dintre motivele pentru care PSD-ul îi urăşte pe tehnocraţi. Aceasta este una dintre explicaţiile pentru campania mediatică furibundă împotriva guvernului Cioloş din timpul campaniei electorale. Campanie care continuă şi astăzi. Am umblat la puşculiţele cu bani pentru partid. Nu mă miră faptul că DNA anchetează atât de mult cazuri de fraudă legate de acest program. Găsiţi în reportaj cele mai răsunătoare cazuri. De-a dreptul revoltătoare", a precizat Ghinea.

Tehnocratul a arătat că reporterii prezintă cazul lui Mircea Titus Dobre, a cărui firmă, în perioada în care el era deputat PSD, devenise abonată la contracte pe bani publici din Programul Operaţional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate (POAD). Acum Dobre conduce Ministerul Turismului în Guvernul Grindeanu.

"Exemple de acest fel sunt multe. În ciuda a ceea ce pretinde PSD, acest partid nu a dorit niciodată cu adevărat să-i ajute pe cei săraci. Poate doar să-i "ajute" să rămână săraci, dar niciodată să-i ajute să iasă din această situaţie. S-au folosit de banii de la UE destinaţi persoanelor sărace pentru a-şi umple buzunarele, ale lor şi ale apropiaţilor lor", a afirmat Ghinea.

Fostul ministru susţine că ancheta îi va revolta şi îi va enerva pe oameni cu siguranţă, "dar e bine să ne reamintim ce înseamnă guvernare PSD şi să înţelegem ce a însemnat gura de aer proaspăt oferită de un an de guvern tehnocrat".

"PSD este acum din nou la putere. Dar şi noi ne-am mai schimbat, suntem mai conştienţi de cine sunt cei cu care aveam de-a face şi de ce sunt în stare. Suntem mai atenţi la ce fac, suntem mai mulţi cu ochii pe ei. Trebuie să fim atenţi ce vor face şi cu modificările aduse la POAD. Eu unul, cu siguranţă îi voi supraveghea pas cu pas", a subliniat Ghinea, adăugând hashtag-ul #RezistamImpreuna.