Ghinea: Tăriceanu e duios de incompetent. MCV nu e genul de acord care poate fi "denunţat"

Fostul ministru Cristian Ghinea a remarcat, cu ocazia publicării MCV pentru România, că ordonanţele Iordache îi îngrijorează inclusiv pe fraţii mai mari ai PSD, socialiştii europeni, şi, în acelaşi timp, s-a amuzat de faptul că liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu, vrea să "denunţăm" raportul.
Cristian Ghinea
Cristian Ghinea (Epoch Times România)

Ordonanţele de urgenţă privind graţierea şi modificarea Codurilor penale în favoarea infractorilor îi îngrijorează şi pe socialiştii europeni, fraţii mai mari ai PSD, a atras atenţia, pe contul său de Facebook, fostul ministru tehnocrat Cristian Ghinea, în prezent deputat USR.

"Ordonanţele lui Liviu Dragnea îi îngrijorează şi pe socialiştii europeni. Cum ar veni, fraţii mai mari ai PSD. Vicepreşedintele Comisiei Europene, olandezul Frans Timmermans, social-democrat, le-a atras atenţia guvernanţilor de la Bucureşti că trebuie să continue pe calea consolidării statului de drept, nu să încerce să-l submineze", a declarat Ghinea.

Potrivit fostului ministru tehnocrat, Timmermans reprezintă în Comisia Europeană Partidului Socialiştilor Europeni, formaţiune din care face parte şi PSD.

"Să ne amintim că şi în urmă cu 4 ani, după Marţea Neagră, Victor Ponta a reuşit acelaşi lucru cu liderii socialiştilor europeni. Ba chiar l-a scos din sărite pe liderul de atunci al PES, Hannes Swoboda. Măcar de ai lor să asculte", a punctat Ghinea.

De critica fostului ministru al Fondurilor Europene nu a scăpat nici liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, care nu mai vrea ca România să coopereze cu Comisia Europeană în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV).

"Dl. Tăriceanu (care a semnat ca premier tratatul de aderare cu MCV) e duios de incompetent. MCV nu e genul de acord care poate fi denunţat. Ce înseamnă "denunţat"? Că băgăm raportul la spam când îl primim sau ce? Stupid", a adăugat Ghinea.

Într-o declaraţie pentru Agerpres pe aceeaşi temă, fostul ministru tehnocrat l-a acuzat pe liderul ALDE că nu înţelege natura juridică a acestui mecanism.

"Dacă nu era această condiţie, acest mecanism, care a fost foarte util în aceşti ani, nu intram în Uniunea Europeană. Dacă România era un actor european matur, putea să militeze pentru un mecanism generalizat la nivelul Uniunii Europene. Dar nu s-a întâmplat acest lucru. Practic, România a ţinut-o gaia maţu anti-MCV, pentru că aşa sunt politicieni ca domnul Tăriceanu, complet provinciali, şi nu se interesează de ce se întâmplă în alte ţări, decât atunci când îi afectează pe ei.

Doi: prin cererea ca România să denunţe MCV, domnul Tăriceanu arată că este un om foarte incompetent, pentru că nu ştie natura juridică a acestui mecanism. Nu este un acord internaţional care să poată fi denunţat. Este o convenţie între România, Comisia Europeană şi instituţiile Uniunii Europene, prin care Comisia emite nişte rapoarte, cu nişte recomandări. Ce ar însemna să denunţăm? Să nu mai primim raportul?", a arătat Ghinea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne