Ghinea: USR, ţinta abuzurilor şi a aparatului de propagandă. Îi avertizez că nu vom sta cuminţi ca oile

Cea mai intruzivă şi abuzivă parte a ofensivei împotriva USR este în plină desfăşurare, a atras atenţia fostul ministru Cristian Ghinea, care îi avertizează pe rivalii săi că el şi colegii săi nu vor sta cuminţi ca oile, ci vor reacţiona.
Cristian Ghinea
Cristian Ghinea (Epoch Times România)

Uniunea Salvaţi România este ţinta statului abuziv şi a aparatului de propagandă finanţat de corupţie. Este acel moment în care se decide dacă rămânem democraţie europeană sau o luăm spre Rusia, a tras un semnal de alarmă, pe pagina sa de Facebook, fostul ministru al Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, devenit între timp deputat USR.

"USR a fost singurul partid care în campania electorală a avut o secţiune pentru donaţii pe site-ul său. Aţi văzut aşa ceva pe site-urile PSD sau ALDE? La USR ştie toată lumea cum am strâns bani – de la susţinători, din donaţii, transparent, prin transfer bancar, online. Pentru PSD, de exemplu, aveţi idee cum s-au făcut donaţiile?", a declarat Ghinea.

În acelaşi timp, legea românească privind finanţarea campaniilor electorale dar şi Autoritatea Electorală Permanentă par a fi, potrivit fostului ministru tehnocrat, încremenite în anii '90, pe vremea când internetul părea încă o chestie SF.

"Şerban Marinescu povesteşte cum AEP solicita candidaţilor care îşi făceau promovare pe Facebook să prezinte chitanţe semnate de directorul firmei care operează reţeaua de socializare. Da, adică de Mark Zuckerberg. Unii care nu înţeleg cum funcţionează acest gen de campanie transparentă, online, strigă acum înspăimântaţi: fraudă! Schimbarea îi sperie pe cei ancoraţi încă în trecut. Cu alte cuvinte, singurul partid care cu adevărat a făcut politică pe bune, cu bani de la voi, trimişi transparent, este prigonit de aparatul de stat", a precizat Ghinea.

Potrivit fostului ministru, ce povesteşte Şerban Marinescu (Shere), de la USR, este doar o parte a ofensivei declanşate împotriva celor care vor o altfel de societate.

"Cea mai intruzivă şi abuzivă parte a acestei ofensive este în derulare chiar în aceste zile. O să revin. Şi îi avertizez că nu vom sta cuminţi ca oile, ci vom reacţiona. USR este ţinta acum. Şi a statului abuziv şi a aparatului de propagandă finanţat de corupţie. Cei care au mers cu copiii la proteste sunt ţinta. Cei cu drone sunt ţinta. E acel moment în care se decide dacă rămânem democraţie europeană sau o luăm spre Rusia", a subliniat Ghinea.