Giuliani confirmă: Scrisoarea nu are nimic de-a face nici cu Trump nici cu Guvernul SUA. Poate ar fi trebuit să menţionez...

După ce a stârnit o adevărată nebunie în România cu scrisoarea sa - nebunia, de fapt, fiind stârnită de liderii PSD şi ALDE care au folosit scrisoarea pentru a "justifica" legile Justiţiei şi lupta contra "statului paralel" - Giuliani declară public că răvaşul cu pricina n-are nimic de-a face nici cu preşedintele Trump nici cu Guvernul SUA.
Rudolf Giuliani
Rudolf Giuliani (Getty Images)

Autorul celebrei scrisori către Iohannis de care Liviu Dragnea s-a folosit pentru a-şi justifica legile Justiţiei, Rudolph Giuliani admite nu doar că a fost plătit să scrie epistola ci şi că demersul său nu a avut nimic de-a face nici cu preşedintele Trump şi nici cu Guvernul SUA.

Astfel, Giuliani a declarat joi pentru Washington Post că nu a discutat despre situaţia din România cu preşedintele Donald Trump, al cărui avocat este, relatează G4Media.

“Poate ar fi trebuit să menţionez în scrisoare că nu reprezint preşedintele”, a adăugat Giuliani, în timp ce surse din Administraţia americană au declarat pentru Washington Post că oficialii Casei Albe au fost surprinşi de scrisoare.

Avocatul a mai precizat că a discutat cu un oficial român despre situaţia din România, însă nu a vrut să îi dezvăluie numele şi a precizat că nu cunoaşte pe deplin situaţia luptei anticorupţie.

Giuliani a declarat şi că a fost sunat de oficialii Departamentului de Stat care i-au cerut să confirme autenticitatea scrisorii către preşedintele Klaus Iohannis.

Nu doar preşedintele SUA nu a avut nimic de-a face cu scrisoarea dar nici Guvernul american, relatează New York Times, preluat de Agerpres. Astfel, Giuliani ar fi declarat pentru sursa citată că scrisoarea sa adresată preşedintelui României nu are legătură cu Guvernul american, scrie Agerpres.

"Nu are nimic de-a face cu Guvernul Statelor Unite”, a punctat Giuliani.

Rudolph Giuliani a mai precizat că, în ciuda faptului că îl reprezintă pe Donald Trump, el este „totuşi un avocat şi consultant independent”.

Amintim că, după ce a stârnit valuri de reacţii în România cu scrisoarea sa în care critica protocoalele şi pleda pentru amnistie şi graţiere - idee dragă liderului PSD -, Rudy Giuliani a recunoscut miercuri pentru Politico.eu că a fost plătit pentru a semna scrisoarea în care cerea amnistia penalilor. Clientul a fost Louis Freeh, fost director FBI avocat care îi reprezintă pe fugarii Puiu Popoviciu şi Alexander Adamescu. Numele lui Freeh este legat nu doar de români cu dosare ci şi de alte afaceri "sulfuroase" - spălare de bani, trafic de influenţă şi legături cu cele mai tenebroase reţele internaţionale. Mai multe informaţii pe acest subiect puteţi accesa aici.