Giurgiu: Numărul accidentelor în care sunt implicate mopede, în creştere

(DON EMMERT / AFP / Getty Images)

Numărul accidentelor rutiere în care au fost implicaţi conducători de mopede este de aproape două ori mai mare în acest an faţă de anul trecut, fapt care îi îngrijorează pe poliţiştii rutieri din judeţul Giurgiu.

"Fenomenul producerii accidentelor de circulaţie în care sunt implicaţi conducători de mopede este îngrijorător. Din datele statistice privind evoluţia accidentelor rutiere în care au fost implicate mopede a reieşit că doar în primele nouă luni ale anului s-au înregistrat 17 accidente, în condiţiile în care pe tot parcursul anului 2008 au fost înregistrate 12 astfel de accidente", a declarat, joi, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Giurgiu, Mirela Gheţa.

Potrivit acesteia, majoritatea accidentelor rutiere s-au produs în interiorul localităţilor (13), iar patru accidente s-au produs în afară, principalele cauze ale producerii acestora fiind neacordarea de prioritate şi viteza neadaptată la condiţiile de drum şi de vreme.

Conform constatărilor poliţiştilor această creştere a numărului de accident este cauzată şi de modificarea legislaţiei, în sensul că încă de la vârsta de 16 ani ai voie să conduci mopede pe drumurile publice, fără a fi necesar permisul de conducere.

În aceste condiţii, poliţiştii rutieri atrag atenţia conducătorilor de mopede să se protejeze printr-o atentă cunoaştere a legislaţiei rutiere şi prin purtarea echipamentelor de protecţie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne