Goana după aur: Un contrabandist a venit la spital cu 12 lingouri de aur în stomac

.
. (Daniel Roxin)

Un om de afaceri indian în vârstă de 63 de ani a luat restricţiile impuse de autorităţile de la New Delhi cu privire la deţinerea, importurile şi tranzacţionarea aurului mult prea în serios.

Un doctor din capitala indiană New Delhi a rămas şocat atunci când a întâlnit un „caz unic” în cariera sa. Când a început operaţia, chirurgul a descoperit că pacientul său ascundea 12 lingouri de aur în stomac, lucru pe care acesta a omis să-l precizeze în timpul investigaţiilor medicale, conform BBC.

Contrabandistul a fost admis în spital cu diagnosticul de „obstrucţie intestinală” după ce s-a plâns de dureri grave de stomac. Acesta le-a spus doctorilor că a înghiţit un capac din cauza furiei provocate de o ceartă cu soţia sa.

”Aceasta este prima dată când am recuperat aur din stomacul unui pacient. Îmi aduc aminte că am scos o piatră de rinichi care cântărea un kilogram de la un pacient. Însă să găseşti aur în stomacul unui pacient este ceva de necrezut. Am descoperit 12 lingouri de aur în stomacul acestuia”, a declarat doctorul Ramachadran, un chirurg cu experienţă al spitalului Sir Ganga Ram, precizând că „nu a mai văzut un asemenea caz în viaţa lui”.

Omul de afaceri a mai efectuat patru operaţii la stomac în trecut, în condiţiile în care suferea şi de diabet, a adăugat doctorul.

Oamenii de afaceri indieni sunt cuprinşi în ultima perioadă de o „febră a aurului”, crezând că asta este singura modalitate de a-şi asigura securitatea financiară.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe