Goldman Sachs: Anularea scutirilor privind achiziţiile de petrol iranian va avea un impact limitat

(Chris Hondros/Getty Images)

Goldman Sachs se aşteaptă ca decizia SUA de a anula scutirile la sancţiunile impuse asupra importurilor de petrol iranian să aibă un impact limitat asupra preţurilor, deşi momentul ales pentru această decizie este mult mai neaşteptat decât evaluările iniţiale, potrivit Reuters.

Goldman a precizat că, deşi recunoaşte că termenul limită ar putea amplifica riscurile legate de preţuri, reiterează că gama de tranzacţionare a petrolului Brent va fi de 70-75 de dolari pe baril în cel de-al doilea trimestru al acestui an, a susţinut banca într-o notificare publicată luni.

SUA a cerut luni că statele care cumpără petrol iranian să suspende respectivele achiziţii până în data de 1 mai sau vor avea de înfruntat sancţiuni, măsură ce urmăreşte să submineze veniturile din petrol ale Teheranului. Drept răspuns, preţurile la ţiţei au crescut la cel mai mare nivel din ultimele şase luni din cauza temerilor unei potenţiale limitări a ofertei de petrol.

Banca se aşteaptă ca preţurile să scadă în 2020 ca urmare a unei mai bune aprovizionări a pieţelor în cursul anului următor şi a incertitudinilor generate de decizia Organizaţiei Ţărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) şi a producătorilor asociaţi în ceea ce priveşte respectarea sau nerespectarea, după luna iunie, a acordului privind reducerea producţiei petroliere pentru a susţine creşterea preţurilor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe