Google închiriază de la NASA un hangar abandonat pentru a crea roboţi

Robot
Robot (Shutterstock)

Google va închiria de la NASA ”Hangar One” - hangarul care în anii '30 găzduia aeronava USS Macon a Marinei Statelor Unite ale Americii - pentru a realiza misterioasele teste dedicate diviziei sale robotice.

Situat în fosta bază navală de la Moffett Field, la câţiva kilometri de sediul grupului din Mountain View, hangarul are o suprafaţă de 3,2 hectare şi a fost demontat în 2011, rămânând în picioare doar scheletul acestuia.

În timp ce NASA se pregătea să-l dărâme complet, Google s-a oferit să preia întreaga zonă, împreună cu alte două hangare, două piste dar şi un teren de golf din apropiere, dacă tot se afla deja acolo.

Primele ştiri publicate de Wired au susţinut că structura ar putea fi utilizată doar pentru a parca aeronavele corporatiste ale gigantului de internet. Dar potrivit ziarului californian San José Mercury News, Hangarul Unu va găzdui activităţile de cercetare şi dezvoltare ale noii divizii a Google dedicată roboticii.

O strategie deja anunţată. În cursul anului 2013, compania a făcut, de fapt, o serie de achiziţii în domeniu, cumpărând opt firme, inclusiv Boston Dynamics.