Gorghiu despre campania PSD de denigrare: Trebuie oprită distribuirea pliantelor anti-Iohannis de Poşta Română

Preşedintele PNL, Alina Gorghiu
Preşedintele PNL, Alina Gorghiu (Epoch Times România)

După ce Birourile Electorale Judeţene Brăila şi Dolj au admis plângerea privind distribuirea pliantelor anti-Iohannis, ACL somează Poşta Română să oprească distribuirea unor astfel de materiale, în caz contrar instituţia va fi acţionată în instanţă, a anunţat miercuri prim-vicepreşedintele ACL Alina Gorghiu.

"Propaganda mincinoasă a PSD a fost sancţionată dur de Birourile Electorale Judeţene, Brăila şi Dolj fiind primele care au admis plângerea Alianţei Creştin-Liberale privind distribuirea către pensionari, prin intermediul Poştei Române, a unor pliante cu mesajul 'Klaus Iohannis vrea să îţi taie pensia''', a precizat Alina Gorghiu, în cadrul unui comunicat de presă.

Purtătorul de cuvânt al PNL evidenţiază faptul că împărţirea pliantelor electorale ale PSD a fost interzisă pe întreg teritoriul judeţelor respective şi speră că această decizie va fi luată la nivelul întregii ţări, întrucât Birourile Electorale Judeţene nu pot permite acţiunea "absolut revoltătoare" prin care Victor Ponta şi PSD folosesc Poşta Română în campania electorală.

"Somăm public Poşta Română, care s-a lăsat folosită drept instrument de propagare a mesajelor mincinoase, să înceteze imediat distribuirea pliantelor PSD, în caz contrar, suntem hotărâţi să acţionăm în instanţă această instituţie pentru refuzul de a pune în aplicare deciziile BEJ", a adăugat Gorghiu.

Mai mult decât atât, Alina Gorghiu a subliniat că în programul electoral al prezidenţiabilului ACL, Klaus Iohannis, nu se regăsesc măsuri economico-sociale pentru diminuarea veniturilor populaţiei.

"Victor Ponta şi PSD nu au niciun fel de respect faţă de pensionari, de care şi-au bătut joc într-un mod absolut incalificabil. Prin minciuna că pensiile le vor fi tăiate de la anul, odată cu alegerea lui Klaus Iohannis în funcţia de preşedinte, Victor Ponta a generat o stare de nelinişte în rândul celor şi aşa afectaţi de slaba guvernare a PSD. PSD a încălcat legea în fiecare campanie electorală şi nu se dezice nici acum de aceste practici. ACL cere tuturor instituţiilor din România să nu se teamă de presiunea pe care o exercită PSD asupra lor, să aplice legea şi să respecte regulile democratice ale competiţiei electorale", a mai precizat Gorghiu.