Gorghiu: E halucinant că vorbesc Tudose şi Dragnea de autostrăzi după ce au tăiat jumătate din bugete

În următorii ani nu vom avea niciun strop de autostradă în România, urmare a ultimei rectificări bugetare operate de Guvernul Tudose, a avertizat fosta şefă PNL Alina Gorghiu.
Alina Gorghiu
Alina Gorghiu (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Urmările rectificării bugetare "negative" vor fi că nu se va construi niciun kilometru de autostradă şi va scădea gradul de absorbţie de noi fonduri, a declarat joi, în cadrul unei conferinţe de presă, senatoarea PNL Alina Gorghiu.

"Este halucinant că vorbesc premierul Tudose şi Liviu Dragnea despre autostrăzi, în condiţiile în care tai jumătate din bugete. Concluzia acestei rectificări este aceea că nu vom avea în următorii ani niciun strop de autostradă în România. Au fost tăiate 4,2 miliarde de lei de la cofinanţarea proiectelor europene, deşi patru comisari europeni au cerut ca România să nu taie bani. Este o cifră îngrijorătoare, care nu ne va mira de ce nu vom realiza absorbţia de fonduri europene", a precizat Alina Gorghiu, citată de Agerpres.

În opinia fostei şefe PNL, în condiţiile date menţinerea deficitului de 3% agreat cu Uniunea Europeană va fi improbabilă.

"Rectificarea bugetară este mult mai rea decât se anticipa. Este una care ţine cont doar de exigenţele pe termen scurt şi anume vedem noi cum plătim salariile mâine, nu avem nicio treabă cu anul 2018, care caracterizează stilul în care guvernează PSD", a subliniat Alina Gorghiu.

Potrivit senatoarei, "în aceste zile se întâmplă jaful naţional, se iau bani de la companiile de stat, tot ceea ce înseamnă provizioane şi profituri, vreo 2 miliarde de lei", bani care ar fi trebuit să meargă în investiţii, blocând activitatea şi dezvoltarea acestor întreprinderi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne