Gorghiu: Firea ar fi trebuit să aloce bani pentru construirea unui spital, nu pentru Catedrala Mântuirii Neamului

Liberalii nu sunt deloc mulţumiţi de decizia Consiliului General al Municipiului Bucureşti de a aloca nu mai puţin de 15 milioane de lei pentru lucrări la Catedrala Mântuirii Neamului.
Alina Gorghiu
Alina Gorghiu (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Banii pe care i-a alocat Primăria Capitalei - la ordinul Gabrielei Firea - pentru ridicarea Catedralei Mântuirii Neamului ar fi putut fi folosiţi pentru construirea unui spital modern, sau s-ar fi putut demara consolidarea clădirilor cu risc seismic, în care trăiesc mii de bucureşteni, a declarat joi, pe contul său de Facebook, co-preşedintele PNL Alina Gorghiu.

"15 milioane de lei din bugetul Capitalei vor fi acordaţi ca sprijin financiar pentru continuarea lucrărilor la Catedrala Mântuirii Neamului, ca urmare a deciziei adoptate, astăzi, de majoritatea din Consiliul General. PNL a votat împotriva acestei propuneri. Sprijinim ridicarea Catedralei, dar credem că banii bucureştenilor ar trebui cheltuiţi cu mai multă grijă faţă de priorităţile lor şi ale oraşului şi cu mai multă viziune.

Construcţia Catedralei, un simbol pentru ortodoxia românească, trebuie finalizată şi bucureştenii au contribuit deja cu sume importante la acest obiectiv. Doar anul acesta, din bugetul Primăriei Generale, s-au alocat 2 milioane de lei pentru continuarea lucrărilor. O suplimentare a acestui sprijin ar fi trebuit mult mai bine fundamentată", a declarat Alina Gorghiu.

În opinia şefei PNL, bucureştenii aşteaptă ca Primăria să se ocupe şi de proiecte care le afectează viaţa de zi cu zi.

"Din banii de care dispune, Primăria ar putea să aloce, cu prioritate, fonduri pentru construirea unui spital modern, care să le asigure pacienţilor condiţii decente sau ar putea demara consolidarea clădirilor cu risc seismic, în care trăiesc mii de bucureşteni. Sunt doar două dintre propuneri, însă urgenţele Capitalei sunt numeroase. Regret că astăzi, administraţia Capitalei a decis să le ignore. Decizia confirmă un start prost pentru primarul Firea în această funcţie", a subliniat Alina Gorghiu.